Slide background

Zøkende trolla er født 23.10.19. 1 tispe & 3 hanner 

11.11.19. I natt har det snødd masse her. det er skikkelig vinterland å våkne opp til. Trolla koser seg godt inne foreløpig de så de tar snøen med den største ro. :-) Litt mer kjas for oss kan man si. For den må jo fjernes . det skjer så mye nå. De begynner å skjønne verden at den er her. De korte øyeblikkene de er våkne så leker de litt . I går fikk de nye leker. det var spennende . Her er Frida og Gutt merket rumpe

10.11.19.Trolla hadde det kjempe fint i går her hjemme sammen med mamma og pappa :-) De fikk grøt når jeg kom hjem å det falt godt i smak.jeg har lagt ut på face book video av de skjønne i går kveld på Anita Iversen. Gå gjerne inn å se den :-)Her er gutt nakken og gutt merket halen.

 

09.11.19. I går åpnet vi opp så de fikk bedre plass. :-) Stor ny verden. De har ikke helt skjønt å gå over helt på avisene enda. De vagger med overkroppen over på avisen å tisser men skjønner ikke helt at bakkroppen fremdeles er på teppet . Men det kommer fort nå i løpet av de neste dagene :-)I dag må jeg jobbe litt mens mamma og pappa kommer å passer hus og små stroll :-)  her er Frida og Gutt rumpe

08.11.19. Nå skjer det så mye. Hørselen åpnet seg i løpet av gårdsdagen :-) Så nå letter de på hodet når jeg går inn i rommet. De kravler for å komme i fanget mitt også. veldig ustøe enda men du så skjønne . Tante Aqua var plutselig veldig klar for gutter her i går ettermiddag. Så Kjell reiste med bobilen i full fart å kjørte i natt opp till Borlange i Sverige. I dag morges kl 6 hadde Aqua og Timmie et koselig stevne møte. Det var kjærlighet ved første blikk å snute :-) Så nå venter hun valper om ca 9 uker :-) Alltid spennende hva som skjer hver dag når man holder  på med hund :-)Her er Gutt merket nakken og gutt merket halen 

07.11.19. Mat det var godt det :-) Så i dag er det ny liten smak :-) Vi begynner med litt å øker sakte og sikkert . De begynner å se meg nå . Å nå er det hørselen som snart åpner seg også. Mye som skjer fremover nå. i går lå de å rullet på ryggen å tittet skøyerartig opp på meg :-) De har begynt å skjønne at det er mer her i verden en bare mat å søvn :-) Her er Frifa og Gutt merket rumpen.

06.11.19. I dag er verdens skjønneste små troll blitt 2 uker gamle. Så i dag er det tiden for ny runde med klo klipp.Det puster man alltid lettet ut av når er vel overstått. For de sitter liksom ikke helt rolig med de søte små labbene sine når man klipper :-) I dag skal alle også få smake litt beby grøt for første gang. Dette blir spennende :-) her er Gutt nakken og gutt merket halen 

05.11.19. Nå nærmer det seg at vi åpner valpe kassen slik at de får mer  plass . Med aviser som de kan gå ut å tisse på. Vil tro at vi åpner i løpet av en dag eller to :-) Her  er Frida og Gutt rumpe

04.11.19. Nå har alle 4 åpnet øynene helt. De er bare så nydelige når de titter på en med de de skjønne blå øynene. Øynene er blå i starten men går gradevis over i grå nyanse før de til slutt blir nøtte brune. Det er vanskelig å få tatt fine bilder foreløpig med øynene åpne. de kniper igjen av det sterke lyset fra blitzen :-) Her er Gutt nakken og gutt merket halen.

03.11.19 I dag har alle fått små glipper på øynene. De kniper foreløpig når blitzen lyser til. Men de er så søøøøøte :-) Her er Frida og Gutt rumpe :-)

02.11.19. Glippene blir mer å mer tydelige nå.Venter så i spenning :-)  I dag skal jeg noen timer på jobb mens Kjell koser seg hjemme med trollungene våres :-) Her er Gutt nakken og gutt merket på halen 

01.11.19.De vokser så det knaker her :-) De forandrer seg synes jeg fra morgen til kveld. Ingen har åpnet øynene enda.  men øyen sprekkene er blitt enda mer markerte :-)Giga er like rolig å behagelig å trolla er noen skjønne rolige valper . Bare helt til å spise opp :-) Her er Frida og Gutt merket rumpen.

31.10.19. Nå begynner øyen sprekkene å bli mer markerte. Så nå nærmer det seg at de små begynner å åpne øynene. det er så spennende :-) Her er Gutt nakken og gutt halen. Så er det alle 4 :-)

30.10.19. Tenk i dag er de skjønne trolla blitt en uke gamle. Så i dag er det tiden for den første runden med klo klipp og mark kur . De vokser så det knaker her :-) Sover spiser blir vasket for så å gjøre alt på nytt igjen :-) verdens søteste spør du meg :-) Her er Frida og Gutt merket rumpen.

29.10.19. I natt har de vært litt mageknip på to av trolla. Så søvn har det blitt lite av på meg å Giga. Vi har ligget å massert mager å kosa i hele natt. Ved 3 tiden roet det seg ned. Giga har masse melk å de forsyner seg meget godt så ikke rart med litt vondt i magen etter for mye mat. Alle har lagt godt på seg i natt også. selv med mageknip. Så det er glupske små troll :-)  Nå klokken 5 virker det rolig her så krysser fingrer for at det er tilbake i normalen igjen nå :-) Så nå skal jeg prøve å sove litt før jeg må opp igjen . Her er Guttnakken & Gutt merket halen 

 

28.10.19. Trolla er bare så nydelige. De spiser godt å koser seg med en veldig engasjert mamma Giga :-) Nå begynner de å bli tunge :-) Her er Frida og Gutt rumpe .-)

27.10.19. Trolla vokser veldig godt. Giga har masse melk og ligger for det meste i valpekassen foreløpig. Vi fikk lurt henne en liten tur i stua i går men hun er kjapt tilbake hos sine skjønne små :-) Her er Gutt nakken og gutt merket halen.

26.10.19. 3 døgn gamle å de vokser så det knaker :-) Giga er en hønemor å er ikke fra barna sine hvis ikke jeg ber henne gå ut. da blir hun med under tvil :-)Vil tro hun slipper litt opp i løpet av de nærmeste dagene. For det er jo kjedelig å bare ligge der å se på de som sover. men neida. Hun vasker og ordner etter melk å når de sovner så ligger hun å beundrere de skjønne trollungene. Det er så kos å se :-) Her er Frida og Gutt merket rumpe. Frida er eneste jenta så derfor har hun alt fått navn Gutta må vente litt til :-)

25.10.19. To døgn er de skjønne trolla i dag. De spiser sover bæsjer tisser for så å gjøre det samme på nytt. Giga var med på en liten tur så hun fikk strekt litt på kroppen sin etter å ligge så mye i ro . Tror hun syntes det var deilig men jammen hadde vi dårlig tid hjem igjen :-) Da små løp hun hele veiien. Så lykkelig når alle 4 sov godt når vi kom inn igjen :-) Hun er en skikkelig hønemor :-) Her er Gutt merket i nakken og gutt merket på halen. 

24.10.19. Den første natten har godt kjempe fint. Stille å rolig. Giga vasker ordner å gir melk.Og er veldig opptatt av trolla sine. Som forøvrig er verdens søteste :-) Jeg sover lite . Følger med å nyter de små skjønne :-) Vi kaller de foreløpig navn etter hvor de er merket så i dag kommer bilde av jente merket på rumpe og gutt merket på rumpe :-)

 

23.10.19. Nå tror jeg fødsel er over. den siste morkaken er kommet og Giga tar livet veldig med ro. Vi følger så klart med videre hvis det skulle ligge noen godt gjemt under ribbene  :-)Giga Har tatt seg et bad og fått nytt rent teppe. Hun koser seg med sine skjønne små. Det er vi som har malt de med hvite prikker for å se forskjell på de :-)Her er Giga med sine skjønne små barn.

23.10.19.sel har startet. Nå er det kommet en jente og en gutt :-) Nå er det kommet 3 gutter og en jente. Giga har fremdeles små veer. så det kan ligge flere innunder ribbene eller det kan være den ene morkaken vi mangler . Giga stor koser seg med sine små. De er bare helt til å spise opp :-)

I natt har Giga vært i utblokking i hele natt. Hun graver peser og ordner. Er spent på når fødsel starter nå kl 7.30 er tempen fremdeles 36,6 . Den må opp før fødsel starter :-)

22.10.19. I dag er Giga 63 dager på vei fra første parring  og 59 dager på vei fra siste parring. det sparker godt i magen nå. I dag hartempen krøpet så vidt under 37. den er nå 36,9 det har den vært nå i 3 timer. så det nærmer seg. Først skal hun i utblokkingen som det heter hvor bekkenet utvider seg å gjøres klart til fødsel. Det kan ta opptil 24 timer. Hun er foreløpig rolig men at tempen er på vei ned tyder på at det ikke er lenge før hun starter utblokkingen :-)

Da starter vi valpedagboken for Zøkende trolla :-) Giga er nå i da 14 oktober 55 dager på vei fra første parrings dag. Men jeg er ganske så sikker på at den siste parringdagen er den mest riktige. og da er hun 50 dager på vei. Hun er blitt rund og god. Og vi har vært på ultra lyd for ca et par uker siden. veterinæren mente hun så 6 - 7 stykker da. Det kan være flere og det kan være hun har sett den samme fra begge sider. men valper er det i hvertfall inni frøkna :-) Kjenner så vidt sparkingen nå . Hun måler 79 cm på det tykkeste nå og 72 cm på det tynneste. Blir spennende dager fremover nå :-)Her er frøkna nå i dag :-)


© 2019. All Rights Reserved. Kennel Av-Zan-Iaz

Vi i Kennel Av Zan Iaz benytter informasjonskapsler (cookies) for å bedre forstå bruken av websidene våre. Ved å fortsette på sidene aksepterer du dette. Ha en fin dag!