10.03.05. Huff igjen. For i dag har Dina flyttet til sitt nye hjem. Hun var jo i 100 med all oppmerksomheten hun fikk da. Men dette er baksiden ved å ha valper. Det er ikke noe gøy når de flytter , selv om jeg vet at de får masse mer oppmerksomhet og kjærlighet i de nye hjemmene , en det vi klarer å gi så mange. Heldigvis er det ikke så lenge til det første valpe treffet. Her er Brum , Leon og Frida som lurer fælt på når de får komme ut i den nye verden..

09.03.05. I dag har vi fått passe Ewita et par timer. :-)Trollene luktet masse på henne når hun kom inn på valpe rommet igjen. Så var det full lek. Her er 6 troll. Kaisa og Dina og Dina med nasse.

08.03.05. Huff... I dag har Tundra reist. Bare 5  troll igjen her nå. Men det er jo flott også da. Valpene trenger massssssse oppmerksomhet nå. Fante strekene er det mange av. Her er Brum og Dina.

07.03.05. I dag har de ordnet mye ute i gården. Det har tina så det er blitt sølete og fint. Det synes.....!! Her er Frida i farta og Kaisa & Leon.

06.03.05. Ja så er første man ute av redet. Det var ikke noe gøy. Men Ewita er stor fornøyd med masse oppmerksomhet både fra Wibeche og Aisha. Før hun dro i dag morges slapp jeg alle løs i hagen samtidig. Det jeg ikke tenkte på var at jeg var alene med alle. Det var valper overalt. Og jeg hadde null kontroll følte jeg. Alana og Kellie hjalp jo godt til da med full lek over hele hagen. Var over lykkelig da alle var samlet igjen. Men vet jo godt , at de går jo ingen vei. De bare undersøker alt for tiden. Hønemor kaller kjell meg. Her er Dina og Brum.

05.03.05. I dag har de blitt veid , klipt klør og fått den siste orm kuren. Her er Kaisa i full krig med Dina. Og Kaisa som sitter og funderer.

04.03.05.Ja i dag har det vært liv. Den nye hobbyen er å tømme vann skålen. Var en smule irritert da den ble tømt for 2 gangen på under 5 minutter. Fryktelig morsomt når jeg da kommer med kluten for å tørke opp. De er klare for den store verden nå merker jeg. Slipper en og en ut alene for å tisse , når de er stua , og det er full fart ute på den andre siden av huset. Alt skal undersøkes. De er flinke til å gjøre i fra seg ute hvis vi klarer og følge med. Her er Tundra , Frida og Leon med klar melding om at de vil i stua.

03.03.05. Kose valper har det vært her i dag. Det er krig om fanget mitt. Tørkede rundstykker er super populært. Da er det full fart etter den som først får tak i det. Her er Tundra i full fart ute i solveggen i dag. Der var det godt og varmt.

02.03.05. I dag har vi vært å vaksinert, ID merket og fått helse attest på alle trollene. Det var litt lyd i bilen til veterinæren ,men kjempe gøy å få komme ut og tisse på gården der før vi gikk inn. Det imponerer meg at de ikke tisser i bilen. De var heldigvis friske og raske hele gjengen. Så her kommer bilder av alle trollene med riktige navn.

Av-Zan-Iaz Drømmende Brum ,  Av-Zan-Iaz Drømmende Gyldne Leon ,Av-Zan-Iaz Drømmende Dina

Av-Zan-Iaz Drømmende Tundra , Av-Zan-Iaz Drømmende Gyldne Kaisa , Av-Zan-Iaz Drømmende Frida

Av-Zan-Iaz Drømmende Ewita

01.03.05. Her er kusine Fanny på besøk. Hun er ca 4 mnd og kjempe flink med små kusiner og fettere. Tenk at de vokser så fort.

28.02.05. Fysjamei så mye snø det har kommet i dag. Kaldt er det når de søte små har hvert ute å lekt i dag. Godt å komme inn igjen da. Her er Dina & Kaisa.

27.02.05. Ja i dag har det skjedd mye. Masse besøk og kos. Alle har fått prøve seg på å bære fuglevinge og dummies. Det gikk kjempe fint. Her er Brum i farta med byttet sitt, stolt som en hane. Så har vi kjørt 4 mil til bursdags selskap. Hmf.... det var mye lyd den veien. De fikk løpe løs  på Nøtterøy og det var gøy. Trygge og gode sjekket de området før de fikk mat. Så var det 4 mil tilbake med heldigvis sovende valper. Her er Eddie med barna sine. Også "bestemor" Angelika da.

26.02.05. I dag har vi tatt bilder av alle til valpepermene. De har også hilst på sin pappa. Det var gøy. Her er Ewita etter foto seansen.

25.02.05. I dag er det deilig ute. Valpene stor koser seg i solvarmen. I ettermiddag kommer Angelika og Eddie. De gleder seg til å se de små trollene. Her er Kaisa & Frida på farten.

24.02.05. Trolla synes nok vi er litt fæle noen ganger. Tenk å måtte spise ute i kulda da. Også snødde det å....! Men bare man kommer i gang så er det gøy. Her er Leon og Brum i full fart ned i gården etter maten. Leon er på jakt etter snø fnuggene som daler ned.

23.02.05. Løpe i stua er tingen. I dag reddet jeg den ene planten våres opp på en krakk. Utrolig hvor fort de klarer og finne på noe. Her er Tundra.

22.02.05. Her er Dina,Brum og Kaisa.De venter på å bli løftet over sperren. De har alle fått smaken av å være i stua nå. Da er det små torpedoer rundt overalt. Kellie reddet raskt froske bamsen sin for små piraja tenner i dag. Kjell blir overfalt i hundesenga. Det er om å gjøre å komme først opp i ansiktet for og få mest oppmerksomhet.

21.02.05. I dag har vi hatt med alle trollene på kjøre tur. Det var konsert det. Vurderer sov i ro på neste tur. Her er Ewita. Hun ser i hvert fall ut som en troll unge.

20.02.05. Pent vær det er kos det. Valpene har hatt mest lyst til å være ute hele tiden. Graver å koser seg. Her er Frida.

19.02.05. I dag har de koset seg masse ute. Her er Gutta. Brum og Leon.

18.02.05. Litt løs mage på et par etter orm kuren i går. Fysj det lukter. Godt meste parten av bæsjen kommer ute. I dag regnet det masse ved det ene måltidet. Da var det godt å komme inn under varmelampen igjen. Her er Kaisa i ferd med å drepe leken.

17.02.05. Ut i den "store" verden. Hagen er stoooor den. I dag har vi sluppet de løs i hagen. Det var spennende. Mye nye lukter å få. Vekten er også kontrollert i dag. Hmf... sitte rolig, hva er det. Også var det litt ormkur til alle da. Her er Brum i farta. Kaisa kommer helt bak på bildet. De var fornøyd med at de voksne var der .Godt med barnepassere.

16.02.05.I dag synes valpene det var kaldt ute. Full fart ut for å tisse så er det leven  ved døra. De synes det er dårlig gjort at vi lukker den. Fante streker er det morsomst å finne på. Kan ikke legge fra meg noe på gulvet et sekund når de er våkne. Det må undersøkes.

Her er Tundra.

15.02.05. Her er Ewitapå tur med kluten, Ewita& Zeline, Dina & Zeline. Det blir vanskeligere og vanskeligere å velge bilder. Har så lyst til og legge ut alle. De store jentene er flinke til å hjelpe til med valpene. Zeline er nok den tålmodigste av de.

14.02.05. I dag klarte de nesten å velte vaske bøtta. Får god hjelp når vi holder på. Plukker ut et ukjent antall stein og andre ting av munnen på trollene når de ute. Må bare smake på alt. Her er Leon i gang med vasken og Frida på full fart etter maten ute.

13.02.02. Det er godt med masse besøk nå. Trollene trenger mye oppmerksomhet. Her er Brum og Kaisa i full lek. Valpene skal forsikres i Agria ved levering. Dere kan gå inn på agria.no for mer informasjon om de forskjellige forsikringene. På kortene som kom fra kennel klubben er det maksimal forsikring som det står krysset av for. Det koster ca 1450 kr i året.  Men man kan få en dyrere og bedre en det. Den heter optimal. Greit å sjekke litt i forkant hva hver og en ønsker seg. Men jeg tror at maksimal er god nok i hvert fall det første året.

12.02.05. Nå er det full fart. Trollene trenger mye oppmerksomhet nå. Leker er blitt spennende. Ball som triller av gårde må fanges. Zania trives nå med at hun  får gå felt søk igjen. Hun får i hvert fall et søk om dagen ,og det synes hun er gøy. Godt å komme litt vekk fra syl skarpe valpetenner som henger i puppen. Valpene er nå ute etter hvert måltid, enten det er grøt eller melk. Deilig med bæsjen ute. Her er  Tundra på tur ute nå i kveld. Nå går de gjerne lenger ned i gården for å gjøre i fra seg.

11.02.05.I dag startet alvoret for fult. Kl. 6 bar Kjell alle ut slik at de kunne gjøre i fra seg ute, før Zania gav de melk. Så er det gått i ett med måltider og ut i hele dag. Jeg satte opp døren litt og jammen gikk Leon ut på terrassen for og bæsje. De søker masse kos og lek nå. Når vi setter for sperren slik at de har bare ett rom så blir det hyl. Her er Dina.

10.02.05. I dag har vi båret alle ut etter som de blir ferdige å spise. Dette for at de skal lære å bæsje og tisse ute. Så i dag er det foreløpig tre turer ut på alle. Verden er fremdeles STOR så det blir med å gjøre fra seg så er det inn igjen. Fryktelig kaldt også synes de. Her er Ewita.

09.02.05. I dag har valpene hatt sin første tur ut. Det var stort det. De peip og og holdt seg nær store søster Alana. 2 stykker klarte og bæsje ute :-) Det er storm nå i kveld ellers hadde de fått en tur til. Her er Kaisa og Brum.

08.02.05. I dag har vi latt valpene få utforske neste rom som de har lyst til. Hmf... må nok støvsuge kriker og kroker. Frida var innunder noe og kom frem med en hybel kanin i munnen. Her er hun på tur i den store verden. :-)

07.02.05.Mat er godt som dere ser. Nå trenger ikke vi og rund vaske så nøye etter maten mer. Valpene tok seg også en tur ut i neste rommet når jeg vasket og ryddet aviser i dag morges. Utforsker trangen blir større og større. Her er Leon som koser seg med nasse.

06.02.05. I dag har vi åpnet kassen helt slik at valpene har hele rommet. De blir store og vil helst bæsje så langt unna senga som mulig. I dag er også første dagen med tre måltider valpemat. Her er bilde av Tundra.

05.02.05. Her er Dina. Er hun ikke nydelig. Valpene trenger mye kos nå. De elsker og ligge i fanget med magen rett i været.

Her er Kaisa og Ewita.. De trener på bli sittende........

03.02.05.I dag startet vi dagen med at valpene fikk Cultura i to skåler. Det synes de var godt, De var helt ren slikket når de var ferdige. Så har alle fått ny mark kur. Det var ikke så ille i dag synes de. Svelget villig unna. Jeg har måttet ta en klut med shampo vann å tørke alle i dag. Gjørme brytingen er  feit og fin. Zania vasker så mye hun kan  ,men det er ikke lett og få de skinnende rene. Det er vel kanskje mest jeg som reagerer da. Lukter mat av alt. Her erBrum rett før vask. I dag kom Lene & Dag på besøk. De har ventet helt siden oktober nå på valp. Endelig kan man få se vidundrene.

02.02.05. I dag har Tonje og Rune vært her og sett på valpene. Trolla stor koser seg med kos. De spiste litt penere i dag. Det skal bli deilig når mat manerene er blitt litt bedre. Her er Frida og Leon.

01.02.05. Mat er de glad i. Nå ser de runde ut. Bader i matfat gjør de fremdeles. Så det er full vask etter på. På 4 gang med mat så kom de på fløyta uten at vi trengte og lage lyd med stemmen. Det er helt utrolig hvor fort en valp lærer. Hm... men den lærer jo like fort ting vi ikke ønsker at de skal kunne. Det er noe og legge seg på minne for vordene valpe mammaer og pappaer. Bilde 1 er av Tundra og Leon. Bilde 2 er Dina ,Ewita og Leon.

31.01.05. I dag har de fått smake mat 2 ganger. Vi blåser i fløyta når de får mat. Mat trekker jo valpene til seg , og når vi setter lyd foran så blir det trening på innkalling på fløyte. Dette er jo "gratis" innlæring som er viktig og få med seg. Valpene lærer fort å komme når vi blåser i fløyta. De er ordentlige feite og grisete i pelsen når de har spist. Det er null med manerer i forhold til og spise pent foreløpig. Om man har alle 4 beina + magen i matfatet, så spiller jo ikke det noen rolle. Alle hjelper villig til med å grise . Alana har ligget  å sett på valpene flere ganger mens de sov i dag. Hun snuser og kikker ,blir helt betuttet hvis noen hyler  i drømme, det må sjekkes. Det er godt med omtenksomme store søstere. Her er Kaisa, Brum og Tundra i lek. Så  prøvde vi bliiiiiii... sittende etterpå men........ ja Brumvar jo flink da :-)

30.01.05. 17 døgn gamle og i dag har det skjedd mye. Alle har klippet klørne igjen for de var blitt lange. Zeline har vært på mange besøk  inne i valpekassen , og hun er populær. I dag har de fått smake Norwegian polar for første gang ,og mat er populært. Synes synd på de når de fikk bare et par tskjeer i smak. De vasket hverandre og suttet på avisene hvor de hadde sølt for og få mer. så dette smakte godt. De fikk god hjelp av Zeline i rengjørings jobben. Første bilde er av alle i full konsentrasjon om maten. Bilde nr 2 er Zeline ,Leon, Frida, Ewita ,Brum, Leon, Dina.  Bilde nr 3 er Leon, Zeline , Kaisa og Ewita.

29.01.05. Nå har den første leken begynt som dere ser. De er stor fornøyd med bedre plass. Alle søker oss veldig når vi setter oss ned ,men de tror jo vi er lagd av melk foreløpig. Sutter overalt. De legger bra på seg hele tiden. Jeg hørte Kjell i baby callingen i det jeg gikk opp nå. Han sitter og veier. Det var noen kommentarer  fra han  som lød slik " alle skal ikke i vekta samtidig da". Så han fikk nok god hjelp :-) Her er Frida og Tundra i gang med lek.

28.01.05. I dag har vi åpnet valpekassen. Det var et par turnere som begynte å komme vel høyt mot kanten. Så nå har de teppe i kassen og aviser utenfor. Det er helt sprøtt å se hvor mye naturlige evner de har med seg. De går utpå avisen og tisser der. Dvs de har frembeina på avisen og bakbeina på teppe. Det er jo ikke så lett og skjønne at ikke hele kroppen er med da.  Men det er flott det naturen har utstyrt de med , at man ikke skal gjøre i fra seg der man bor. Det er stor fart når de er våkne nå. De hører lyd godt. Og de bjeffer tynne bjeff mot hverandre eller ingenting.

27.01.05. I dag synes jeg de lettere reagerer på lyd. Så ørene åpner seg nok sakte og sikkert nå. Øynene åpner seg mer og mer , og de har knall blå øyne foreløpig. De blir jo brune etter hvert da. Her er bilder av Ewita og Leon. På høyre side av Ewita ligger Kaisa,og Leont på venstre side på det midterste bilde.

 

26.01.05. Her er hele gjengen i gang med spisingen. Når Zania slipper ned melk, så ser man halene  på valpene heve seg , og de ligger og vifter. Så fort de har tømt nedfallet nesten tomt så er det "bytting". Da er det om å gjøre og få tak i naboens pupp , for det kunne jo tenkes at det var mer der. Når den verste byttingen har gitt seg , så ligger de å koser seg med resten av melken som ligger i kanalene. Nedenifra så ligger Tundra, Dina, Leon, Brum, Ewita, Frida , Kaisa.

Det er Frida som koser seg på sin søster Dina.

25.01.05. I dag har vi klippet klørne til alle 7. Phu det er godt og bli ferdig. Er jo livredd for og klippe for mye. Alle har også fått sin første orm kur. Det var mye smatting når de fikk den. Her er bilde av jente prikk nakke , som har små skrå glugger som titter på verden. Det tar noen dager før øynene åpnes helt opp. Og så er det Kaisa på tur rundt i senga våres. Vi må jo skjemme de litt bort da. Hun blir forresten bare mørkere og mørkere. Blir spennende og se hvor flott hun blir i fargen etter hvert.

24.01.05. Nå har 5 av 7 fått små gløtt på øynene. De ser jo ingen ting enda ,men det er så spennende og se på de nå. De sutter på alt og hverandre. Brum synes her at øret til Tundra var god sutte klut. Han sovnet til slutt ,men glemte og ta inn tungen. Det siste bildet er det snudd litt , da er det jTundrasom bruker Brum som hodepute. Hvis dere kikker nøye kan dere se en liten gløtt i øyenkroken. Det er Kaisa som ligger rett bak. Har hun ikke nydelige tredeputer, de er helt sorte.

23.01.05. De blir store nå. Det er små plugger som ruller og vakler rundt i kassen. De trener bena sine mye . De klarer ikke å stå ordentlig enda ,men de prøver så godt de kan. De er veldig flinke til og rulle. I dag har Zania blitt sperret en del ute sammen med de andre jentene. Hun har godt av litt frisk luft mellom mat og vaske øktene. Hun var jo ikke helt enig  , for hun liker seg bedre på kjøkkenet når hun ikke er hos valpene. Mat er det virkelige STORE for tiden. Men hun trenger vel også mye næring sånn som hun gir melk. Det er et rolig og behaglig kull. Det er deilig for oss at hun ordner alt selv og at valpene legger så godt på seg hele tiden. Ingen bekymrings valper.

22.01.05. Her er det bilde av Frida og Leon. Det er spennende nå , for nå begynner det og  nærme seg at de åpner øynene. Alle har blå øyne den første tiden, før de skifter til brunt. Når jeg stikker hodet ned i kassen ,så har jeg 7 valper som leter etter melk i hodet mitt. Hvis de ikke sover da ,for da sover de. Det skal bli gøy når det skjer litt mer. Men det er veldig koselig å sitte og stryke over de myke kroppene og bare seeeeeee  :-).

21-01.05  I dag har vi byttet teppe. Det måtte undersøkes. Alle 7 snuste  og lette etter skjulte melkepupper i den nye lukten. Mens vi byttet teppe la vi valpene i en hundekurv som pleier å stå i stua. Skal love at den ble undersøkt nøye av de andre jentene når den ble satt inn i stua igjen etterpå. Men vi hadde jo ikke glemt noen søte små i den. Det begynner å bli stor fart på de små trollene nå. Var ikke lett for Kjell og holde de i kurven mens jeg skiftet teppe.

Her er Kaisa og Tundra i ferd med og undersøke det nye teppet. Og Kaisable "veldig" trøtt av den jobbe så hun sovnet etter en laaaang gjesp , det  gjorde jo  de andre også . Det er av og på bryter på de enda.

20.01.05 - 7 døgn gamle. ja nå er det "bare" 2 uker  til det er lov til å komme og se her. Trollene spiser og koser seg , og jeg synes jeg ser de vokser. De lukter fort når Zania eller jeg er i nærheten.  Det er ca 1 time og 15 minutter nå mellom hver mating. Da er det lyd som Zania tar med en gang og hopper opp i kassen og gir de melk og rompe vask. Setter jeg fingeren foran munnen deres sjekker de om det melk i den.

Her er Tundra  i ferd med " å gå " tur. :-)

19.01.05 - 6 døgn gamle. Her er trollene  i ferd med og fylle magene. Så fort de har spist ferdig så sovner de. De legger på seg godt alle sammen :-)                                      Det er Brum som det er bilde av her.

18.01.05 Ja nå er de blitt 5 døgn gamle. De gir Klar melding når de har sovet og er sultne. Da piper det i baby callingen så det jomer på kjøkknet. Zania kikker da på den før hun forter seg inn til de søte små. Hun er like tålmodig enda. I dag har hun gått uten bånd på tur. Det var deilig. Vi er ikke vant til alt det tauet , og sitter jo fast i alle trærne vi går forbi.

Her vasker Zania Dina. Og det er Ewita som sover her.

17.01.05. Valpene vokser omtrent fra time til time synes jeg. Øyen sprekken blir mer markert og ørene blir lengre. Også var det magene da. De strutter. Zania stor koser seg med rompe vask. Det er ikke en liten antydning til lukt om noe på gang som går forbi henne. Da er det med snuta ned i haugen og hun peller og dytter de utover til hun finner synderen som trenger en vask. Utrolig flott hvordan dette er innrettet. Har enda ikke behøvd å skifte teppet som de fikk etter fødsel. Det er like tørt og fint enda. I dag bestilte jeg time til Id merking, helsesjekk og vaksinering. Veterinæren våres har klart og få tak i litt av den gamle typen med død vaksine så da tørr vi og vaksinere de ved 7 ukers alder. Den andre vaksinen ,Nobivac DHpp, som brukes i Norge nå er "levende" og valpene blir fort veldig syke av den når de får den før fylte 12 uker. Så vi var blitt fra rådet og vaksinere valpene med denne vaksinen. Men dette løste seg heldigvis. :-)

16.01.05 og tre døgn gamle Er de ikke fine.

 I dag har jeg (anita) ligget å sett på trollungene i hele dag, mens Kjell har vært på utstilling med storesøstrene Alana og Kellie og tante Cindy. Må skryte litt å fortelle at begge søstrene fikk CK med seg hjem. Her hjemme har valpene spist og sovet spist og sov.....osv. Alle har lagt på seg godt og er rolige . Ps. De hvite prikkene på valpene er det vi som har malt på for og skille de fra hverandre.

Trollungene er blitt 2 døgn gamle og Zania har full jobb som melke maskin. Det er lite vi får henne med ut foreløpig. Hun stor koser seg med de søte små. Når de sover ligger hun å kikker på de og skakker på hodet. Hun liker best at de henger i puppen.

Ett døgn er allerede gått og trollene har runde og gode mager.

Zania har gått ut for å tisse og bæsje noen få ganger. Hun fikk litt diare i går kveld etter alle morkakene. 4 idoform og en natt hjalp. Magen er på tur til å stabilisere seg igjen. Zania vil helst være hos valpene hele tiden.

Valpene fikk nytt teppe i går kveld og det synes de var rart. De tror det er pels og rygger rundt mens de lukter etter puppen med mat. Natten har vært rolig og fin , de sover og spiser. Det er verre med oss som ligger ved siden av valpe kassen. Vi har ligget og sett på de i hele natt. Så nå skal det bli godt å få sove litt etter hvert.

Endelig 13 januar så vi dagens lys.

Zania er blid og fornøyd nybakt mamma til 7 søte små troll.4 sorte jenter , 1 sort gutt , 1 gul jente og 1 gul gutt

Fødselen gikk kjempe fint, uten noe stress eller mas. Alle la seg til å suge så fort de var kommet ut. Store runde mager viste seg fort på trollene.

Her er de første bildene av vidundrene.

 

 


© 2019. All Rights Reserved. Kennel Av-Zan-Iaz

Vi i Kennel Av Zan Iaz benytter informasjonskapsler (cookies) for å bedre forstå bruken av websidene våre. Ved å fortsette på sidene aksepterer du dette. Ha en fin dag!