16.02.07. Ja nå har tiden bare blitt borte for meg igjen. Lenge siden jeg har klart å skrive litt her og legge ut nye bilder. Nikita og Tia er nå hd fotografert. Nikita var heldigvis A, mens Tia dessverre fikk en D på høyre hofte. Dette har vi jo vært en smule forbredt på, da vi forhånds rønget henne i august. Vi har nå lagt inn gull i hofta hennes slik at hun kan leve et normalt liv med normal mosjon. Dessverre for oss så vil nok et liv med våres aktivitets nivå ,bli for tøft for henne, så derfor må vi prøve å finne et nytt hjem til henne. Det kommer til å bli kjempe vanskelig for oss ,men for Tia vil det nok gå greit. Hun elsker jo alle mennesker og er fryktelig glad for all oppmerksomhet hun får.  Så vi får bruke tiden og finne et godt hjem til henne. Nikita har vært på utstilling igjen. Hun ble nr 4 i junior klassen. med heders pris.  Dommeren kom bort til meg å sa at jeg har en fantastisk flott hund som trenger å stramme seg litt opp i ryggen når hun løper. Hun ville ha vunnet hvis hun hadde vært strammere. Så jeg var jo alt i alt fornøyd. Tia har fått sin første løpetid ,mens Nikita er litt tregere. Ellers så trener vi lydighet videre med små jentene. Dette synes de er kjempe gøy begge to nå. Her er litt bilder av tenåringene våres. De to første er Nikken, Så er det 2 av Tia. De to siste er Tia & Nikita.

03.12.06.Nå har det gått 2 måneder i en fei. Det er helt utrolig hvordan tiden bare blir borte. Tia har vært uten Rimadyl nå i 2 mnd. Hun løper som en galning i skogen og har det kjempe fint. Kjell og Tia har trent mye på klasse 1 og2 øvelsene, samt markeringer ,feltsøk med dummies, og dirigering. Hun er kjempe flink. Nikita har en utrolig utholdenhet i felt søkene. Hun går gjerne et felt med både 3 og 4 små gjenstander. Så trener vi litt lydighet før hun går et felt søk til med dummies. Hun har en kjempe glød på disse tingene. Kommer pent inn å avleverer alle tingene også. Hun har fått god fart i lydigheten også ,så nå står det bare på føreren (anita) Har begynt med noen små planer om å delta i klasse 1 utover våren. Hmf... så var det disse konkurranse nervene da. Nikita elsker i hvert fall å trene enten det er bruks ,jakt eller lydighet så vi får bare stå på. Vi har vært noen dager i Stockholm å paret Kellie. Der var det flott trenings terreng. Så vi fikk trent en del med jentene i et helt annet terreng en det vi bruker til daglig. Dette synes de var kjempe gøy. Tia fyller 1 år i morgen så da blir det bursdags fest her. :-) Her er Tia & Nikita

01.10.06. Tiden flyr så altfor fort. Ups så hadde det gått en måned siden forrige gang vi tok bilder av trolla. Vi har rukket å være en uke i Hellas i løpet av september. Det var gøy å komme hjem igjen å trene og se at jentene var veldig ivrige etter en uke med fri fra oss. Må si jeg ble veldig overasket når Nikita gikk alle klasse 1 øvelsene. Tia går de jo en tanke bedre da ,men vi klarte nå i hvert fall alle uten de store feilene. I dag har Kjell vært på lydighetsprøve  med Kellie. Tia var jo som vanlig med ,men han hadde ikke meldt på henne. Men han angret litt  siden hun har løftet seg et stort hakk de siste ukene. Hun har fått mer fart og det mangler nå bare litt før hun har det drivet som Kjell ønsker når de konkurrerer. Hun sitter også stødig når han hiver ut flere dummies,og henter på kommando de han vil i riktig rekke følge. Tia har belastet benet greit nå så vi har trappet ned på rimadylen. Blir spennende å se når vi kutter den helt fra i morgen. Nikita er veldig glad i feltsøk fremdeles. Hun henter greit 2-3 gjenstander og vi bruker nå alt mulig rart som hun skal finne. Har begynt å trene litt dirigering også med henne og det begynner hun å skjønne sånn tålig greit. Her er Tia & Nikita.

30.08.06.Nå har vi flyttet hjem igjen etter en lang å deilig sommer på hytta. Deilig med større plass både for oss og jentene. Vi trener en del på apportering og markeringer. Selv jeg ( anita) har fått opp farten sammen med mine to troll Alana og Nikita. Det som er litt morsomt er jo at begge disse har fått mer fart i lydighets treningen. Tydelig at feltsøks treningen og jakt treningen gir en god belønnings del som innvirker på resten av tingene. Tia og Kjell er fremdeles langt foran oss i lydighets biten ,men Nikken leder godt i felt søks delen. Hun er nå oppe i to gjenstander i fase 3.. Med ligge tid før søk på ca 1 time i regnvær. Ikke dårlig det. Tia har slitt en del med det ene bakbenet sitt. Hun har fått Rimadyl i en periode nå ,og belaster nå benet godt igjen. Vi har hatt mye vann trening på henne slik at hun får riktig belastning på benet og ikke overanstrenger det. Det er viktig at musklene får utvikle seg godt så det støtter godt opp. Siden vi har hatt så mye svømme trening så er jo hun blitt en reser i vann apportering. Hun elsker dette. Her er Tia & Nikita.

31.07.06. Nå har vi vært en uke på "hundeferie" i Sverige med campingvogna. Vi var først en tur å besøkte kennel Flatterhaft og Anneli. Kjempe kos å treffe både henne og alle hennes trivelige hunder igjen. Vi tittet på Tias søster ,og de er kjempe like. Vi rakk også å prøve Anneli sitt trenings paradis. Jentene synes det var kjempe gøy å søke etter dummyene . Så kjørte vi opp til Leksand for å besøke Ingrid & Hans. Der fikk vi en overraskelse ,for Ia & Kiara kom kjørende 20 mil for å treffe oss. Kiara har utviklet seg masse å blitt en nydelig hund både i utseende  og mentalt. Deilig å feriere å ha god tid til å trene jentene. Vi avsluttet turen med utstilling i Sarpsborg og Moss. Der var det også kos med masse trivelige mennesker og hunder. Her er Tia & Nikita.

17.07.06. Ja nå er det ferie tider og vi har ikke vært flinke til å oppdatere hjemmesiden våres. Jentene bader og koser seg hver dag i sjøen. De har jo prøvd seg på brennmaneter og funnet ut at det var mindre lurt. Begge er i spøkelse perioden nå å det merker vi. Mye lyd og abligøyer på småttisene. Tia og Kjell har vært flinke til å trene lydighet. Nikki og jeg har trent mer på feltsøk. Nikki er fremdeles en dragster. Vi gleder oss til utstillingen i Sarpsborg.

10.06.06. I dag har vi vært på utstilling på Skarnes. Der ble små jentene Bir i hver sin klasse. Tia ble Bis nr 3 og Nikita ble Bis nr 2. Jentene er kjempe greie å ha med seg. Hører når vi snakker og går fritt sammen med andre hunder. Tia har for tiden dilla på å hente det meste med seg. Så hun plukker opp alt av søppel som hun finner på veien. Blir en smule fornærmet når vi hiver alt hun tar med seg .:-) Her er Tia & Nikita med sluffsene sine.

05.06.06.I dag har vi kommet hjem fra en 3 dagers utstillings tur. Det har vært morsomme dager med masse sosialt både med folk og hunder. Jentene har som vanlig hatt det som plommen i egget med egne køye senger. Vi har blitt " mobbet" en smule for bortskjemtende  våres :-) Nikki og Tia har lekt masse med hverandre og andre. Det var store grønne sletter som bare innbød til løping og lek. Vi har fått trent litt lydighet og litt apportering på turen også. Tidligere i uka trente vi en del felt søk  i skogen her ved hytta. Så lenge alt trenes inn med glede og lyst så er det bare å holde på. Nikki har nå prøvd seg i fase 2. Det fungerte bra. Tia har ikke prøvd så mange ganger med felt enda så hun er i fase 1 fremdeles. Men hun leder i lydighets delen. Her er Tia & Nikita på utstilling i helgen.

28.05.06.Kjell & Kellie har vært på jakt kurs i Trysil i 4 dager nå ,sammen med Inge & Frida og Hilde & Brum. Nikki ,Tia ,Alana ,Zeline og jeg har kampert på hytta. Her har vi hatt besøk av Alfa som er en hollandsk gjeter hund. Kjempe gøy for små jentene med en hund som ser annerledes ut en alle disse svarte som vi alltid tråkker sammen med :-) Alfa er ca 10 mnd. så hun er like barnslig som småttisene her. Skulle ta bilde av jentene i dag , men var alene her på hytta da. Hmf.... Det var ikke lett. Enten så var de inne i kameraet eller de fant på noe akkurat da jeg knipset. Godt det er digitale tider.

21.05.06.Dette har vært noen flotte dager på hytta. Jentene bader og koser seg. Malene & Sarah har vært her også , så små trolla har hatt noen å leke med. Godt med trening på små mennesker også. Tia er den som fikser alt hele tiden. Nikita er en litt mer forsiktig type. Vi har trent feltsøk fase 1 med små trolla. De synes dette er kjempe gøy. Nikita er fremdeles dragster. Mens Tia er veldig unghund i hele seg for tiden. Tia har forresten tatt seg en tur ned til naboen her å hjulpet til med lukingen. Hmf det var ikke helt populært med den "lille babyen" hengene oppi bøtta til  fruen der. :-)

14.05.06. I helgen har vi hatt Ingrid ,Aslan, Kira & Gnistan på besøk. D.v.s 8 hunder på tur i skogen. Små trollene får god trening på omgås mange og andre hunder. De er like blide og trivelige. Blir nok litt trøttere og litt mer slitne en om det bare er husets hunder som er hjemme. I dag 14 mai har vi hatt valpetreff for E gjengen. Så da ble det enda 4 hunder til inn her. Da alle var reist så trente vi lydighet og apportering med småttisene. Det synes de var kjempe kult. Ingen trøttiser da nei. :-) Her er Tia & Nikita. Nå har Tia fått lik høyde hele veien  ,mens Nikita har blitt dragster.

07.05.06. Trollene vokser mens vi ser på de synes vi. Fanget begynner å bli lite. Nikita kan ikke skjønne at det er blitt så trangt der. I dag har jentene vært med til Kristiansand på utstilling med de "store". Benytter da kjangsen å trener med masse bråk og hunder rundt oss. Det går kjempe flott. Her er Tia & Nikita. :-)

01.05.06. Her er jentene på utstillingene i Trøndelag. Nikita ble Best in Show begge dager mens Tia ble nr 2 valp 4-6 mnd. Hun er fortiden høy bak og i veldig utvikling. Det var spennende å reise så langt med to så små valper og tre voksne ved siden av. Vi hadde med campingvogna og kosa oss masse. Nå har jentene fått "eget"  rom i den nye vognen. Så nå har de det som plommen i egget. Hmf skjønner ikke helt det at mange ler av oss!!!!!!!!!!!

24.04.06.I dag har vi vært på hundetrening å kosa oss. Jentene elsker å bli holdt på med. Lek med de andre er også morsomt. Særlig å rulle rundt i mest mulig søle. De er ikke reine for tiden. Vi reiser til Trøndelag på utstilling til helgen og da får de et bad. Skal bli godt med silke pelser igjen Alana & Zeline slipper å være med å får "mormor & morfar" som barnepiker her :-)  Her er Tia & Nikita.

17.04.06. Nå er påsken nesten ferdig ,og det har vært kjempe godt med litt "fri". Det har blitt noen flotte turer i skogen med jentene. Vi har hogd ned masse trær med god hjelp av små jentene. Når vi har stablet grener og rot i en haug har de velvillig dratt det ut igjen. De har vært SÅ FLINKE!!!!! Tia har nå alle kl 1 øvelsene inne , så Nikita og jeg må bare legge oss i hard trening.  Men vi er blitt veldig flinke med apporteringe da. :-) Her er Tia & Nikita.

09.04.06.I dag har jentene turna ute i hele dag. De har hjulpet oss med å legge ned trær. Gjett om det var gøy med alle pinnene. Her er Tia & Nikita.

02.04.06. I dag har vi hatt valpetreff her med to av brødrene til Nikita. Leken har gått i full fart. De er ganske så trøtte begge jentene nå etter dagens trening og lek. Så her er Tia & Nikita. Nå begynner de å bli store.

29.03.06. Her står Tia & Nikita. Jentene stor koser seg med al søla som er ute nå. Nikita kom med tulipan løken i munnen , som hun var så stolt over å ha funnet i blomsterbedet. Hmf... ikke like stolt var jeg da. Tia er blitt en ordentlig pappa jente. Trener med stor glede sammen med papsen sin. Målet er å stille henne på klasse 1 så fort hun runder 9 måneder.

19.03.06. Trollene vokser så man nesten ser det fra dag til dag. De har stor glede av hverandre ,og leken går i full fart. Begge trener lydighet og apportering med stor iver. Nå får stue plantene våres stå i fred og nei begynner å virke på en del ting. Selv kattene kan nå som regel ta seg en runde over gulvet uten at det henger et troll i halen på dem. Her er Tia & Nikita.   P.s  Se resultater: Kusinen til Nikita ,Av-Zan-Iaz Eventyrlige Nala Kiara , har vært på utstilling i Gavle i Sverige. Hun ble BIR og 3 BIS. Det var en stolt eier som ringte med nyheten i dag. :-)

12.03.06. Her er Tia & Nikita. De er begge for tiden en smule dragstere. Vi går tur i ski løypa hver dag. Det er jo håpløst å gå andre steder for tiden. Nikita som er minst henger i armene mine når vi har gått litte grann. Synes det er kjempe gøy å kjøre ski når jeg bærer henne. Hun snubler jo overalt , og er veldig baby i bevegelsene enda. Tia er det mer styring på. Hun leker snø mus og graver tunneler overalt.

05.03.06.Her er Tia & Nikita. De vokser fort. Nikita har fått lange ben nå. Det er ikke så lett å se forskjell i farta mer. De er knoll og tott , og gjett om de finner på mye spik.

27.02.06. Her er jentene i farta på stranda.

26.02.06. De to øverste bildene er Nikita. Hun sovnet oppe på mamma Alana og puta var litt humpete. Så hun sklei av . De to nederste bildene er Tia. Hun koser seg sammen med papsen sin foran Tv`n med OL. Begge jentene trener nå klasse 1 øvelsen med stor glede. Apportering er også kjempe kult. De er så stolte når de kommer med apport bukken. Godt fante strekene kan gjøres om til noe styrt :-)

 

 

Vi i Kennel Av Zan Iaz benytter informasjonskapsler (cookies) for å bedre forstå bruken av websidene våre. Ved å fortsette på sidene aksepterer du dette. Ha en fin dag!