Åpenbare trolla er født 24.03.20 3 jenter og 7 gutter :-)

05.04.20. De er bare så sinnsvakt søte når de titter på en med de nydeligste lyse blå øynene :-) Alle har blå øyne nå i starten. Denne fargen går gradevis over i en grå nyanse før de til slutt blir nøttebrune. Bare helt til å spise opp :-) Her er jente nakken og gutt nakken.

04.04.20. Nå har alle åpnet øynene. Å de er så søte. :-) Det begynner å bli trangt i valpekassen nå . Vi har hatt noen løse mager her  natt med litt sutring. Men nå ser det heldigvis bedre ut :-) Norah tar tingene med stor ro :-)Her er jente rumpen og gutt rumpen

03.04.20. Nå har 4 åpent øyene. men det er jammen ikke lett å få tatt bilder av det. de kniper igjen når det sterke lyset blitzer- men de er så søte når de titter rundt i den stooore verden  .:-) Her er Guttvenstre fremfot som måtte ta en laaang gjesp og gutt merket på hode :-)

02.04.20. Nå har de første valpene begynt så vidt å åpne øynene :-) det er så spennende .Foreløpig er det små gløtt i øyen kroken på flere men i løpet av dagen og morgen dagen tenker jeg de har åpnet mer. De kniper når det blitzer når jeg tar bilde foreløpig så ikke lett å få det på bildet :-) Her er Gutt merket venstre bak og gutt merket høyre bak

01.04.20. deilig når 100 små klør er klippet. De sitter liksom ikke akkurat stille med de skjønne små bena sine når jeg klipper :-) men nå er det gjort for denne uken og markuren er spist opp. Flinke små det . her er jente merket halen og gutt merket halen.

31.03.20.  I dag er trolla blitt 1 uke gamle. Den første gangen med klo klipp og mark kur er på menyen  i dag :-) Her er Jente merket nakken og gutt merket nakken.

30.03.20. I går kveld var det fødsel på nabo rommet hos Lykke. Norah var veldig klar for inn å hjelpe til når hun hørte små troll piping der også. men det kunne hun jo ikke. Hun skjønte heldigvis det å passet godt på sine egne. :-) tenk i dag er de blitt 6 døgn gamle :-) de vokser så det knaker :-) her er jente  merket rumpe og gutt merket rumpe

29.03.20. Jeg var noen timer på jobb i går mens Kjell holdt hus hjemme med små trolla. Synes de hadde vokst bare på de 6 timene jeg var ute av huset jeg :-) Norah er hønemor oog pusler og ordner. Her er Guttmerket venstre foran og gutt merket hode.

28.03.20. Trolla vokser så det knaker :-) Norah er litt i stua og masse hos valpene sine. Hun kommer en tur ut når de sover men forter seg inn igjen for å se om de er våknet :-) Alle skal ha fått et valpebrev på mail fra oss av de som skal ha valp fra dette kullet. Si i fra hvis du ikke har fått det. :-)På face legger jeg ut videoer fra valpekassen på Anita Iversen . her er Gutt merket venstre bak og gutt merket  høyrebak

27.03.20. Trolla er blitt 3 døgn gamle i dag :-) Vekten  øker flott . Norah stor koser seg med sine skjønne små. Hun tar kjappe turer inn på kjøkkenet og inn i stua nå når de sover. Men så er de i full fart rett tilbake for å sjekke at alle har det bra :-) Her er jente merket halen og gutt merket halen 

26.03.20. Alle legger godt på seg så selv med 10 valper og 9 pupper så går det kjempe fint. Vi veier alle morgen og kveld så vi følger nøye med på utviklingen på alle sammen :-) Norah er en meget rolig og avbalansert mamma som vet akkurat hvor alle ti er hen hele tiden når de kravler rundt å hun skal legge seg ned. Fantastisk å se på hvordan hun legger seg ned i den ene siden av valpe kassen å aker magen inn til de så hun ikke legger seg på noen :-)Her er jente merket på nakken og gutt merket på nakken :-)

25.03.20. Natten har gått kjempe fint. Norah er så kjempe flink. Rolig selv med 10 små kravlende rundt. Hun vet akkurat hvor alle er hele tiden. det er foresten vi som har malt de med hvite prikker slik at vi ser forskjell på de å kan følge hver valp nøye hele tiden :-)her er gutt merket på rumpen og Jente merket på rumpen.

24.03.20. Nå tror vi alle er kommet ut. med morkaker og alt som skal er som det skal :-)Fra første mann kl 07.30 til siste snuppa kl 10.32. så har det gått kjempe fort med 10 valper. Norah er like rolig og flink :-) Vi følger med videre i tilfelle hun skal ha gjemt noen lenger bak men som sagt tror det er tomt. Nå  har Norah badet å fått nytt teppe å ligger å koser seg med sine 10 skjønne troll :-)

24.03.20 .Nå er klokken blitt 10.45 og fra kl 07.30 til nå har Norah født 3 tisper og 7 hanner. jammen har de kommet ut i rekord fart når hun først begynte å føde :-) Jeg er  usikker på om det er flere men vi får se ann litt til før vi skifter teppe og dusjer Norah. Hun elsker alle sin små og er så fornøyd :-)

Kl 09.50 Nå er det kommet 2 tisper og 6 hanner. Friske og fine. Tror det er flere  ,veer startet igjen nå:-)Kl09.20 her kommer det så det suser nå. Nå er det født 5 gutter og 2 tisper. Alle friske å fine. Flere som vil ut  :-)

kl 08.30 kom det en jente og en gutt som perler på en snor :-) Flere vil ut :-) Kl 07.30 Første gutten er født :-) Flere er på vei :-)Kl 07.10 veer har startet :-)

Nå er klokken blitt 4 å Norah har ligget i utblokking i hele natt. Den kan ta oppimot 24 timer men håper det snart starter veer. Vi er trøtte og hun er trøtt. Akkurat nå graver hun masse igjen :-)

23.03.20. Nå er klokken blitt 20.30. Norah graver og peser masse så det nærmer seg at veer skal starte :-) Det er så spennende

Nå kl 9,45 har tempen beveget seg ned til 36,6. den skal som regel helt ned mot 36 før den går opp igjen å fødsel startet. men nå er vi hvertfall i gang med starten på utblokkingen :-) Norah er helt rolig å tar livet helt med ro her så det kan ta mange timer enda :-)

Norah har gravd litt til åfra i natt men er fremdeles ganske så rolig å avbalansert :-)Tempen har sunket ned til 37,07 nå så det er spennende :-) Hun spiste maten sin nå kl 5.20 så   det skjer nok ikke noe de første timene i hvertfall :-) 

22.03.20. Ja Norah tar livet med ro her. Slipper jeg henne i hagen står hun på hodet under en busk å graver hule. maten har hun spist . Magen har falt ned å vi veeeenter på at utblokkingen skal starte :-) tempen sveiver mellom 37,3 til 37 ,4 akkurat nå

21.03.20 Norah tar livet med ro. Hun er diger nå :-) Matlysten er foreløpig på topp. Tempen ligger rund 37,5. Vi ser det romesterer i magen hennes med små troll som sparker :-) I dag er hun på dag 62 og vi veeeenter :-)

19.03.20. dag 60 fra første parring . Norah har fått et mer innover vendt blikk.Om jeg kan kalle det det. :-)Hun  spiser foreløpig 3 måltider . Tempraturen har gått litt ned. Den ligger nå rundt 37,5 Normal temp på hund er ca 38,2 og tempen må helt ned mot 36 for så å gå opp igjen før fødsel kan starte. Hun har est litt til i løpet av natten nå måler hun 83 på det tynneste og 93 på det tykkeste :-)

18.03.20. I dag er Norah 58 dager på vei. Hun spiser foreløpig ghodt alle måltider om litt tregere en ellers. For nå er magen stoooor :-) Hun utvidet målne på de få dagene nå til 82 cm på det tynneste og 93 cm på det tykkeste :-) det sparker godt inni magen der nå. Lykke har også lagt veldig på seg nå. så nå er det to trill runde hunder som venter på små troll :-)

15.03.20 I dag er Norah 56 dager på vei. Det spreller godt i magen hennes nå. Nå måler hun 78 rundt det tynneste og 89 cm på det tykkeste :-)


© 2020. All Rights Reserved. Kennel Av-Zan-Iaz

Vi i Kennel Av Zan Iaz benytter informasjonskapsler (cookies) for å bedre forstå bruken av websidene våre. Ved å fortsette på sidene aksepterer du dette. Ha en fin dag!