10.02.11. I går flyttet også Leo som han nå heter til sitt nye hjem. Så nå kan du ta det helt med ro Ann Kristin Han har også fått en familie som er kjempe flotte å bo hos. Det er jo gøy da når tidligere valpekjøpere følger nøye med å har helt vondt av at det er en som ikke har fått sin egen familie. Da har man hjerte på rett plass. Men det er som Kjell sa når vi gikk en tur med de voksne hundene etter at Jonas/Leo var reist . Det er FFFF at man blir så altfor glad i de små trolla. Men det er jo slik det skal være. Den dagen vi ikke har følelser for valpene våres. Da må vi slutte. Alle 6 guttene har når fått gode hjem. Gleder oss allerede  til å treffe de igjen på første valpetreffet. Husk at det er bare å ringe hele tiden når dere trenger råd og hjelp med trolla våres :-) Her er et bilde av Leo/Jonas i går formiddag. :-)

09.02.11.I går var Leo med meg en tur på kontoret. Det var spennende det. Der var det en søt springer spaniel også. Han synes den så ganske annerledes ut i starten men tødde fort opp å ble gjerne med på en lek. Han undersøkte det meste av butikken og var veldig fornøyd med alle lekene som var der. Bil kjøringen gikk også kjempe bra. Han peip litt i starten av kjøringen men fant fort ut at det virket ikke. Han sover godt i buret sitt om natten ved siden av Kjell. Mie og han har det også kjempe gøy med lek. Godt den katten tror hun er en valp :-) I går hadde vi ingen uhell inne. Helt utrolig :-) Her er grom gutten etter en tur. Deilig å kose seg med et griseøre da. Så er han litt pøbel. Å jammen fikk han full oppmerksomhet på å rappe skoa til Kjell gitt :-)

08.02.11. Leo har tilbrakt enda en natt i buret og sovet godt. Han synes det er gøy å leke med Zaga og har funnet leke kassen til jentene og Scott i gangen. Her tauer han ut alt samen utover gulvet. Det er så spennende med nye leker. Måtte bare kjøpe en ny bamse til han i går. Så nå har han sin egen bamse han også. :-)Her er troll ungen med et tyggeben og med den nye bamsen sin. Den tauer han med overalt :-)

07.02.11. Leo trives godt som alene valp. Han får jo all oppmerksomheten og treningen selv. Han har sjekket om det går ann å bruke melkebilene Lhea & Nikita. Det fant han ut ikke var så lurt. Her får han grei beskjed. :-) Han stor trives når vi trener med han . Det er gøy det.  Han har noen helt utrolig mørke øyne. Man blir liksom borte innover i noen mørke tjern. I går kveld var han med på biltur igjen for å trene på dette. Lå helt stille og rolig i buret det meste av tiden,men hadde litt konsert inni mellom i starten. Han var også med i skogen med de voksne. Dette var kjempe spennende . Han hang litt på armen inni mellom så det ikke skulle bli for langt for han å gå :-)I natt har han ligget i bur ved siden av sengen. Dette taklet han også kjempe bra.Her er grom gutten i går kveld.

06.02.11. I dag reiser Dennis også til sitt nye hjem. Da blir Jonas alene valp her :-) Han er blitt utrolig flink på kort tid. Men vi får veldig bra tilbake meldinger på alle som har reist. Trygge fine valper som slår seg godt til ro i sine nye familier. Det er så deilig å vite :-) Her er Leo & Dennis.

05.02.11 I dag er det bare to skjønne troll igjen. De synes nok det er litt tomt etter at 3 til flyttet i går ettermiddag. Men de får jo enda mer oppmerksomhet slik da så kanskje de setter pris på det å. De var ganske så slitne i går kveld . Da sov de masse etter masse mennesker som kom å gikk i flere time. Når Tindrende gjengen begynte å få besøk utover kvelden så sov de seg igjennom hele greia. Heldigvis får vi gode tilbake meldinger fra de som  har flyttet. De har taklet bilturen bra og slått seg godt til ro i sine nye familier. Det er deilig å vite. Å alle har jo melde plikt så vi får vite hvordan det går. :-)Hønemor er det noen som sier jeg er!!!!!!Her er Dennis & Leo.

04.02.11. Huff i går flyttet Scott.Han sovnet i bilen 1700 meter herifra så han følte seg nok ganske så trygg med sin nye familie. Men jeg synes jo det er så fælt når de reiser. Selv om jeg vet at de faktisk får det mye bedre i en familie med all oppmerksomheten bare til seg selv. I dag skal Lou,kane og Balder også reise. Da blir Jonas og Dennis igjen her litt til :-) Godt det er noe å trøste seg med :-) Nala reiste også med sin pappa hjem i sitt hus i går kveld. Det var siste gangen Nala hadde valper her så det var også litt rart. men gjett om truls var glad for å få gull jenta si hjem igjen. Her er Balder og Lou.

03.02.11.I natt klarte s banden å åpne grinden å løp løse i stua. Party kan man kalle det det. De hadde "ryddet" skikkelig bra........... I kveld skal Scott reise. Han ble badet til sin store forundring i går kveld og fønet tørr :-) Gjett om han var fin da. De andre luktet og luktet på han når han var ferdig. Det blir rart nå når Skjønne trolla forlater redet. Det er aldri noe gøy. Vi blir så  altfor glad i dem. Men det er deilig når man vet det er gode familier som sitter rundt å stor gleder seg til å fin baby hjem. Her er skøyeren Leo som mener helt klart at han skal ut av lekegrinden :-) Så er det Luke som også kunne tenke seg å bli løftet ut.

02.01.11. Trolla var slitne i går ettermiddag etter veterinær turen. Men de kom sterkere tilbake utover kvelden. Gjett om det da var sirkus her :-) Masse energi som bare måtte ut etter flere timer med søvn. Det er alltid spennende om noe reagerer på vaksinen. Så langt ser det veldig bra ut :-) Deilig når chipingen ,vaksinen og helsesjekken er overstått. Og ekstra morsomt når Veterinæren synes der var så kjempe bra :-) Her er Dennis & Lou.

01.02.11. Ja da var turen unna gjort. Med fullt hyle konsert i 4 mil den ene veien så hadde vi en smule vondt i hodet når vi kom frem. Trolla var like blide når vi slapp de løs ute hos veterinæren. Alle tisset og ble fornøyde med inn. Sjekken gikk kjempe fint. Vi fikk Særdeles bra på helhets vurderingen på kullet. Gjett om vi er fornøyd da. Hjem turen gikk mye bedre. Da var de nemlig trøtte og SOV hele veien. Det var utrolig nydelig :-)

I dag skal vi kjøre 4 mil til veterinæren. Det blir spennende både bilturen og hva han sier om gutte klubben grei. Skriver mer når vi kommer hjem igjen . Her er Scott & Balder.

31.01.11. Trolla var masse ute i går. Det var så deilig i sol veggen ute på terrassen. En ball gjorde susen i leken. Gjett om den var morsom å løpe etter da. I morgen skal vi kjøre bil i mange mil til veterinæren. Så da får vi øvd masse på dette. Blir spennende. Blir nok et lite hyle kor tenker jeg. Her er Leo & Luke

30.01.11.Trolla stor kosa seg ute i går. Det var mildt og fint ,og de lagde et kjempe hyle kor når de måtte være inne. Mye kulere å løpe rundt ute :-)Her er Dennis & Lou.

29.01.11. I går tok vi stående bilder av alle sammen. Her er bildene nr 1 fra Venstre. Gutt hode/Leo, Guttnakke/Dennis, Guttrumpe/Scott,Så nr 1 fra venstre 2 rekke. GuttHB/Luke, GVB/ Balder, Gutthale/Lou.

28.01.11. I dag er trolla blitt 7 uker gamle. Så i dag er dags for den siste mark kuren og så klart ny klo klipp. Det er blitt noen skjønne små hunder nå. De kommer som noen lyn på innkalling og synes det er kjempe gøy å få lov å trene litt enkle lydighets øvelser som sitt og på plass. :-) Her er Balder og Scott.

27.01.11. Trolla elsker å leke ute. Snø er tingen. Godt vi har varme lampen å sete på når de kommer inn slik at de får fort varmen igjen. De har virkelig begynt å skjønne at det lønner seg å prøve å få kontakt i forhold til lydighets øvelser nå. Siden vi begynte så smått å øve litt har de nå begynt å sette seg foran oss å kikke  som for å si kom igjen .La oss gjøre no nå :-) Her er Gutthode -Leo Så er det GHB som skal hete Luke.

26.01.11. I går var trolla ute å lekte i snøen. Dette satte de stor pris på. Kjempe gøy. Mie var god leke kamerat å spratt rundt. Vi hadde masse besøk til S gjengen her igjen i går. Å sitte i leke grinden etter på. Det er kjedelig det :-) Nå begynner de alle å få navn. Så bare jeg har 5 min. til overs så skal jeg navne alle med riktige navn.Men 5 min. Det er ikke ltt å få i dette huset om dagen :-) Her er ghale & Gnakke.

25.01.11. I går kom Ann Kristin ned hitt for å bo her noen dager å hjelpe meg med alle trolla nå i starten. Utrolig deilig. Trolla synes også det var godt med en tante til å kose med. De elsker nemlig å sitte fanget å kose. Eller å ganske enkelt sette tennene godt i midjen på deg å klype til. Morsom hobby. Det kommer nemlig slike morsomme pipelyder fra oss mennesker når man gjør slik. :-) Men huff så kjedelig det er når vi blir morske. Det er heldigvis holdt seg mildt så små trolla er masse ute å turner. det er så gøy. Her er GVB med bite ringen sin ,så er det guttrumpe på armen til Ann Kristin.

24.01.11. I natt har vi hatt fødsel i huset igjen. Trolla sov seg igjennom det meste Kjell var ute en tur med de ved 2 tiden i natt. Ellers så har det vært ganske så stille. I år hadde de masse besøk. de lå rett ut og måtte få middagen sin senere en vanlig etter på. De var så trøtte :-) Her er tante barna våres Malene og Sarah som valpebarnepassere. Så er det Gutt hode og gutthb.

23.01.11. Store trolla er jo bare helt til å spise opp så kosete er de blitt. Å ligge i fanget å få kos på kvelden . Det er deilig det. De blir helt borte vekk da. Se bare på på bildet av guttnakke. Her har jeg akkurat lagt han ned i hundesengen igjen etter en kose stund. Han ser jo helt fjern ut. :-) Gutthale er klar for nye pøbel streker etter litt søvn:-)

 

22.01.11.Klo klipp og vekt gikk bra i går. Men vekten er nå snart for liten. Guttrumpe veide 4800 gr. Vekten  går til 5000 :-) De koser seg masse ute på verandaen. Stua er også en morsom plass å "ordne" oppi. :-) Særlig det nye hvite gulv teppet under bordet. der vil alle helst være :-) her er gutt Vb som har funnet seg en helt topp hunde seng. her var det godt å ligge synes han :-) Så er det gutt rumpe som har flatet ut i sengen sin.

21.01.11. I dag er trolla blitt 6 uker gamle. Så i dag er tiden inne for ny klo klipp. huff det er alltid deilig når det er ferdig. Men det er en må ting å dette må de bare gjøre. Det går jo bra da. Men med 6 valper og 4 ben på hver så er det en del klør som skal klippes. Her er  Ghode  & GHB.

20.01.11. I går tok Merethe og hjalp meg med å ta med trolla ut på den andre siden av huset. Man må liksom ut i nye verdener hele tiden. De er rå trygge. de tøyt over alt. Nala var med å hjalp til. Hun synes det var deilig å kunne leke med trolla sine ute på mye større plass. Hun spratt rundt som en valp selv. Etter at vi hadde vært ute så var det på med varme lampen. Der kosa de seg med full lek med Mie. Hun tar igjen når de tygger i vei på henne. Sosiale blir i hvert fall denne gjengen her. Bilde en er Nala med guttrumpe i lek,så er det gutthale som er på farta. Bilde 3 er guttnakke i sengen sin. Så er det Mie og gjengen i lek.

19.01.11 I går var trolla kjempe flinke. Det ble kun en dam på gulvet i løpet av formiddagen. Hvis vi er raske til å åpne døren når de hyler så får vi faktisk det meste ute nå. De stor koser seg ute på verandaen. I går var det så mildt og fint at vi var en del ute. De kommer når jeg roper nå. Blide og fornøyde med oppmerksomhet. I natt sov jeg nede ved siden av Lhea. Det er  i rommet ved siden av stua med døra oppe. Trolla har blitt så steile nå på at de vil ha opp døren når de må på do så både klokken 12 og kl 3 i natt var det bare å stå opp å slippe ut den som måtte på do. Phu... ikke bare bare med flinke valper kjenner jeg Her er guttrumpe & GVB.

18.01.11med Merethe som barnevakt så blir det mye kos her. Trolla stor kosa seg sammen med henne i går. Når Kjell kom hjem og overtok så sov alle sammen sin søteste søvn. Merethe hadde ryddet hele terrassen for snø ,samt skylt bort alt skitt. Så det var en herlig ren tumle plass trolla hadde fått ute når jeg kom hjem igjen i går. Tror nok de har hatt det skikkelig gøyute der sammen med Merethe. Slitne var de i hvert fall etter dagens kos.Her er gutthode & GHB.

17.01.11. Trolla hadde to familier på besøk i går. Dette satte de stor pris på. De elsker å få oppmerksomhet og kos. Elers så går ute treningen kjempe fint. De er flinke nå til å bæsje og tisse ute. Heldigvis.De stor koser seg i stua. Her får de med seg alt som skjer. Nala ser også ut til at hun synes det er greit at de er flyttet ut hit. Her er gutthale kledd ut som en liten nisse gutt . Så er det guttnakke.

16.01.11. Phu nå er klokken 05.00 og trolla har vært ute og fått mat. Man blir vekket med så mange små troll i huset. Men vi rakk å få opp døren før de fikk gjort i fra seg i hvertfall.I går var det Lhea som fikk det meste av oppmerksomheten her i huset. Kanskje ikke så rart når hun var midt i fødsel og fikk 12 små troll. Men de "store" trolla fikk allikevel nok kos og ute trening. Tror ikke det var mer en toppen 4-5 dammer på gulvet totalt i går. Og det er faktisk veldig bra :-) Litt løse mager etter mark kuren har vi hatt ,men de er heldigvis kommet ute. De elsker å løpe rundt på verandaen å leke i snøen. Inn under terrasse varmeren som jeg har satt i stua så fort de kommer inn igjen for å få igjen varmen. Da sitter de å koser seg under den . De er bare helt til å spise opp. Det er ganske så sprøtt med 5 uker gamle valper i det ene rommet og nyfødte i det andre. Tenk at det skjer så mye på så kort tid. :-) Her er gutt rumpe og GVB

15.01.11. I går kveld flyttet trolla ut i stua slik at begge de to jentene her som skal ha valper fikk egne rom til det. Stue hunder er noe de setter stor pris på å være. Her er det rett ut på verandaen også når de må tisse eller bæsje. Kos med Kjell i lekegrinden. Her er gutthode og gutt hb.

14.01.11. 5 uker i dag og ny mark kur og klo klipp. :-) Nå har treningen virkelig kommet i gang. Så fort de har spist så bærer vi alle ut. Da får vi tiss og bæsj ute og det er deilig. Vi har laget en inngjerding i stua også nå slik at Nikita etter hvert kan overta små trolla sin plass. I stua er det også rett ut slik at vi kan holde do treninga ved like. Inngjerding må vi ha slik at de ikke tar kverken på noen blomster eller ledninger når vi ikke følger med. For det er ganske mye slike små troll klarer i løpet av veldig kort tid :-) Og følger vi ikke med så glemmer de seg jo å tisser på gulvet når de holder på å leke :-) Her er guttnakke og gutthale i stua. :-)

13.01.11. I går var trolla ute 3 ganger for å trene på å tisse og bæsje ute. Ganske gøy når gutt rumpe står å hyler på døren utpå kvelden og jeg lukker opp ,og han går ut å bæsjer. Da skjønner de fort tegninga synes jeg. Han gikk ikke så langt da. Fikk akkurat rumpa over terskelen så satt han der.:-)Merethe og jeg slapp de alle 6 en tur på verandaen også tidligere på dagen. Der var det også kjempe spennende. De er ganske så trygge på nye ting. Snø var rart og morsomt. Bæsj kom det også ute og en av de tråkket jeg godt oppi. Merethe hadde det da veldig morsomt !!!!!!!! Her er alle på terrassen i går formiddag,så er det guttrumpe & guttvb. Siste bildet er alle ute i hundegården i går kveld. Godt hjulpet av Mie.

12.01.11. I går kveld åpnet jeg døren ut for første gang. Det var ganske så spennende. Nå har vi strødd i hundegården slik at de kan gå trygt. Det er jo is over alt for tiden. De spiser gladelig 4 måltider nå hver dag. De er tykke og gode og har en nydelig bløt og tykk pels. De er så fornøyd når de kan sitte på fanget å kose,og for ikke glemme tygge og bite på oss. Det r vist hoved hobbyen for tiden. Her er trolla som titter ut av døren for første gang. Så er det ghb i farta og gutt hode som sitter og funderer over ting :-) Vi har nå så vidt begynt fordelingen av trolla. Ser ut til at alle får den de ønsker seg :-) Det er 2 troll ledig her. 

11.01.11. I går var det masse besøk hos trolla igjen. Gjett om de stor kosa seg da. De små teddy bjørnene er nå bare helt til å spise opp. De elsker å sitte på fanget å koooose. :-) Her er hale og nakke på fanget til Hilde :-)

10.01.11. I går var det masse kos og besøk hos trolla. De var helt slutt kjørt på kvelden :-) Alle sov og jeg kunne også krype til køys til klokken 22. Nå er  øyen fargen så vidt begynt å bli grå brun. De ser jo ut som små teddy bjørner nå alle sammen. De er veldig rolig og avbalanserte ,det er ingen tøffe eller super pyser. Ganske så like i personligheten det vi ser nå. Et ganske så behagelig kull med noen søt noser som bare er helt til å spise opp når de kommer viftende på sine små haler.Her er alle i sin nye seng,den falt i smak.Så er det GVB & Rumpe.

09.01.11. I dag skal vi ha valpetreff her for amrik valpene :-) Gleder oss masse til å se de igjen. Når valpetreffet er ferdig så kommer første familie på besøk til Skjønne gjengen. Så kommer neste familie 1 1/2 time etter på. Så det blir full dag med masse oppmerksomhet for små trolla. Tror nok ikke familiene til Diva & Marley klarer å la være å sette seg ned sammen med dem også :-) Nå får trolla  4 måltider mat. Det faller godt i smak. De blir veldig gode å mette og kjempe tykke i magen :-) Det første bildet er  gutthode så er det  gHB.Siste bildet er familie idyll. Nala som koser seg med sine skjønne små.

08.01.11.I går klippet vi klørne på små trolla igjen. det gikk heldigvis veldig bra. :-) I dag får de masse besøk igjen. Gjett om det blir bra da. Nå leker de masse med hverandre. Jeg hører hyl når de leker å løper jo så klart til. Da er det en som biter litt for hardt og skjønner fort at det ikke var så lurt. :-) Det er ganske så sprøtt hva hunder kan lære seg. Jeg holdt på å støvsuge i stua og skjønte ingen ting da den nesten nye støvsugeren bare stoppet. Dette gjentok seg 3 ganger til.  Scott var i nærheten av meg hele tiden og han så like undrene ut hver gang støvsugeren stoppet han også. Tittet på den og på meg. Da jeg startet støvsugeren etter 4 gang med stopp, kom jeg til å vri hodet å får se den godeste Scott som er borte på knappen og dytter den av. Søren til type. Men kunne jo ikke annet en å le. Han hadde det kjempe gøy med meg.  :-) Her er gutthale  som har lagt seg til i døråpningen på valpegården i stua, så er det guttnakke med sin nye tyggepinne:-) Siste bildet er troll i stua :-)

07.01.11.I dag er trolla blitt hele 4 uker gamle. Nå er det halve tiden av hva de skal være her før de får begynne å flytte til egne familier. Ganske så sprøtt hvor fort tiden flyr. I går hadde trolla masse besøk igjen. Først Merethe som var barnevakt her en del timer. Da satt de i stua å så på tv sammen med henne :-) Så var det Silje og Stian med sine to kjekke gutter som var en tur her igjen. Så var Bosse og Cox her en tur for litt negl klipp og pote klipp. :-) Gjett om det faller i smak med masse oppmerksomhet . Her er gutt rumpe og GVB.

06.01.11. I går har trolla vært en del i stua i en valpegård der. Mie turnet opp og ned hele tiden å var så fornøyd over at de campet sammen med henne. De flytter snart inn i stua for godt. Lhea nærmer seg fødsel og Nikita er jo hakk i hel å da får de  valpe rommene med føde kassene. Trolla leker masse nå. Tennene har også nå bryti godt i gjennom . Så nå er det ikke lenge før de er helt pirajaer. :-) Her er Gutthode & guttHb i full fart.

05.01.10. Trolla er bare helt til å spise opp. Det er så utrolig gøy å sitte å se på de med alt det rare de gjør. Leken er så veldig utviklene ,og den er fullt i gang nå. Her lærer man hvor hardt man kan tygge og bite på naboen og når man burde stoppe før det bli alvor. Man kan sammenligne det  med sandkasse leken til oss mennesker når vi er ca 1-2 år og sitter å slår bøtta og spaden i hodet på naboen. Man får seg jo fort en tilbake hvis man treffer godt og da lærer vi etter hvert at dette var kanskje ikke så lurt :-)Det samme gjelder valpene. Når man biter for hardt så gjør det vondt og den får man igjen.  De lærer nå hvordan de skal oppføre seg mot hverandre og når man burde stoppe.:-) Her er gutthale og guttnakke.

04.01.11. Er det ikke strømmen som slutter å virke her på øya så er det telenor sin base. Hmff.... Har fått beskjed om at nettet er tilbake ved 16 tiden. Er det mulig.... Dette blåser jo trolla en lang marsj i men jeg som er så nysgjerrig liker å følge med på mailen vår. Så får dere ikke svar med en gang i dag så er det en god grunn. Deilig å ikke skulle jobbe i dag .Ble 10 timer sammenhengene med telling i går, synes trolla hadde vokst til jeg kom hjem igjen. Følte jeg hadde vært borte i en mnd. :-) Godt Inger Johanne var her å gav de masse kos. Man blir nok litt for glad i de små solstrålene. I går fikk de 3 måltider for første gang. Dette falt veldig i smak. Så det får vi fortsette med. Her er guttrumpe og guttvb

03.01.11.I dag skal jeg være på vareopptelling hos Ragne i hele dag. Da er det supert at Tante Inger Johanne kommer og er barnevakt. Da er trolla i trygge hender. I går var det masse besøk her og små trolla lå som slakt etter på. De var ganske så trøtte. :-) Men etter noen timers søvn så var det full fart igjen en liten stund.     Her er gutt hode og guttHb.

02.01.11. I dag får trolla nye besøk. Tenker det faller i smak jeg. I dag har vi funnet frem stativet slik at alle skålene står stødig. Det er så mye lettere å stå på pent å spise ved siden av hverandre da. Og særlig når vi nå har trent på å spise pent av skålen. Vi har nå blåst i fløyta hver gang de har fått mat. Når lyden kommer nå så spretter de opp. Den har virkelig begynt å bety noe for dem alt. Det er ganske så sprøtt å se. Vi har tatt vekk døren inn til dusj rommet også nå. Da blir det en forlengelse av rommet men en følelse av å "gå" ut av sitt bo sted for å bæsje å tisse. De har ikke skjønt enda at den er borte men det kommer i løpet av få dager. Her er alle i matfatet ,så er det guttnakke og gutthale.

01.01.11. Nyttårs aften gikk bra for både store og små firbente her i huset. De sov seg vel egentlig gjennom det meste :-) Sovet det er det litt mer mangler på hos oss 2 bente. Men det har vi valgt selv da. Trolla våkner på morgenen samme hvor sent eller skal vi "tidlig" vi legger oss. Så det er bare å komme seg opp å lage valpe mat. Godt vi kan legge hodet litt nedpå utover dagen. men førts må vi en tur i skogen med de store :-)Her er guttrumpe og GVB.

31.12.10. I dag er trolla blitt 3 uker. Godt Nytt år alle sammen fra Skjønne gjengen og resten av alle de gale & rare her i huset :-)Her mjaues og boffes det om hverandre. Mie har nå sjekket ut valpene. Hun bare måtte oppi til dem. Siden trolla er 3 uker i dag så er det tiden for ny mark kur og klo klipp.Dette har gått kjempe bra. De vil jo gjerne spytte ut den igjen men sorry den må ned. I går spiste alle av hver sin skål. De er blitt ganske så flinke synes jeg. I dag blir det nyttårs feiring her hjemme med gode venner og deres hund. Greit at man tar det litt med ro når man har dyr. Dyra har ingen glede av rakettene. Så når de sendes opp rundt omkring har alle firbente det best inne med en CD med musikk på og alt lyset godt på. Da har de bra. Mange som mener at man skal ta med hunden ut så den får se hva som skjer,men ikke gjør det. Hunden har som sagt ingen glede av dette. Den blir bare usikker på alt det rare lyset og de høye hylende lydene. Her blir det i hvert fall stille og rolig med god mat og god vin :-) Her er gutthode,Gutthbakfot og alle sammen som er kjempe flinke til å spise.

30.12.10. I går kveld hadde trolla besøk igjen. dette setter de stor pris på. Det prøves ut om fingre er fulle av melk og noen vil bare sitte i fanget å kose. Som GHB som slo seg til på fanget til Clare. Trolla fikk 2 måltider i går. Med egen skål og tut og søl. Første gangen var masse gris men faktisk i går kveld så stod to og to å spiste ganske så pent ved siden av hverandre. Jeg måtte så klart følge med ,men jammen var de flinke. Vi blåser i fløyten når de skal ha mat. Da kommer de på innkalling på fløyte når de flytter når de er 8 uker gamle. Det er ganske så fascinerende at er man flink til å gjøre dette med valpene så har man den første innkallingen inne så tidlig :-) Bilde 1 er GHB & Clare. Så er det nakke & rumpe som spiser. Bilde 3 er guttnakke og bilde 4 er gutthale.

29.12.10. I går ettermiddag hadde Nala og valpene besøk av Bo på 3 år. Det falt i smak. Bo lurte litt på hvorfor trolla spiste på han. :-) Med pappas utsagn så kunne det tyde på at det var litt rester av en smultring på buksen å det kjente de nok smakte godt. Trolla fikk mat igjen i går ,og i dag skal vi prøve å spise av egen skål for første gang. Vi tar en og en slik at vi får trenet på å spise pent fra første stund. Etter hvert når de får skåler ved siden av hverandre, klarer de alltid å sette en fot i mat fatet for deretter å plante det godt i hodet på naboen. Men med litt trening først så minsker vi griset. Trolla har også begynt på den første famlende leken. Så nå har de fått noen egne leker som de kan holde på med. Alt nytt er spennende. Her er Bo som passer på at alle får mat - bitte litt sjenert siden jeg knipser i vei :-) ,så er det guttrumpe og guttvB

28.12.10. I går fikk trolla smake sin første hundemat. Å det var godt det. De smattet og lette etter mer. Så i dag skal de få en ny smak. Nala synes også dette var ok da de fort fikk litt mat utover i pelsen. Hmmmm. Du som hun skulle vaske da. Her er Gutthode & Gutthb.

27.12.10. Strømmen var borte i 12 timer i går. Da er man glad man ikke sitter i en valpe fødsel. Vi har back up med gassovn og den var det godt å sette inn på valpe rommet etter hvert som kulda begynte å krype inn av veggene. Så trolla led ingen nød. Strøm aggregatet i vogna måtte også frem slik at Kjell fikk varmet vann på vann kokeren til kaffe. Man skjønner hvor godt man har det når man mangler det som man tar som en selvfølge. Trolla skal få sin første smak med kokt hundemat i dag. Det blir spennende å se hva de synes om. Her er Chrmen som bare måtte en tur å sjekke de små,Så er det guttnakke og gutthale.

26.12.10. I dag har vi strøm stans her på Vesterøya. Så har nå ventet å ventet på strømmen ,men husket plutselig at vi har jo mobilt bredbånd så får da allikevel sendt ut valpedagboken:-) Godt vi også har peis å fyre i og en gass ovn til å ha inne hos valpene. Kulda kryper fort inn nå kjenner jeg. Trolla har nå fått hørselen i bruk. De skvetter opp når vi kommer inn i rommet. De ser oss også nå. Tenker ikke bare på melkebilen hele tiden. Nå kryper de godt inntill oss når vi legger oss ned til dem. Men fingrene må jo sjekkes ut om det er noe melk i disse da. I går kveld og i natt har Merethe og Chico og Inger Johanne og Dino vært her på jule kos. Vi skravlet jo trening og dressur helt til klokken var 3 i natt. Trolla sov da sin søteste søvn. De brydde seg døyten om at det var natte besøk her. Men de er jo våkne tidlig så det var bare å stå opp når de var klare :-) Her er guttrumpe & GVB.

25.12.10.I dag morges åpnet vi valpekassen. Så nå kan trolla gå ut av sengen sin for å tisse. Når de begynner å trekke mot kantene før de tisser så er det viktig å åpne opp slik at de kan gå vekk fra der de sover tidligst mulig. Da tar man vare på det naturlige instinktet med at at man helst ikke vil ha alt dette griset der man sover. Men de er jo ikke helt glupe enda da :-) De setter forbena over på tisse lakenet så tisser de. Hmf.... hvem har sagt at man må ha med rumpa også over på doen da :-) men dette løser seg i løpet av få dager. De ser ut til å sette pris på større plass også. Verden ble plutselig KJEMPE stor. Her er gutthb på tisse tur,så fant han en finger med melk i farten å hektet seg fast der så er det ghode som sitter å titter på den stoooore verden. Det siste bildet er alle sammen.

24.12.10. En riktig flott julaften ønsker vi alle. I dag har Skjønne gjengen blitt veid og klippet klør. De er i dag blitt 2 uker gamle. Nå sitter de å titter seg rundt. Begynner så smått å bli bitte små hunder. Klo klippen var vi to om på morningen nå. De hadde nemlig ikke så mye tid til å sitte tille :-) Blir gøy med julaften med 6 skjønne små troll på julebordet. De må jo være med å feire de også :-)  neida. De skal få være i valpekassen sin i dag de. Men vi blir jo her hjemme slik at ingen blir alene. Valpe kassen må nok åpnes opp i løpet av noen få dager nå. Begynner å bli trangt om plassen når Nala også ligger oppi der. Her er guttnakke og gutthale.

23.12.10. I dag er det lille jul aften. Skjønner ikke helt hvor dagene er blitt av jeg. Øyen sprekkene blir nå større og større og de titter på verden rundt seg. Trolla er så utrolig blanke og fine i pelsen. Silkesvart er en god beskrivelse på de. Nala har nå massssse melk. Så det er tydelig de suger bra og setter opp melke produksjonen masse. Det synes jo godt på vekta også da :-) Men selv om de spiser godt så er de kjappe på bena alt. Det er ikke lenge nå før vi må åpne kassen. Her er Gvb og gutt rumpe. Bare helt til å spise opp :-)

22.12.10.Trolla er blitt 12 døgn gamle nå i dag. Det er ganske så stor fart i kassen her. Ikke lenge før vi åpner opp så de får større plass. De er så trolig silkesvarte å skjønne. I går ble Kjell 45 år så da måtte vi ut å ta os en middag. Merethe var barnevakt her mens vi var borte. Så trolla var i trygge hender :-) Er nemlig ikke helt sikker på om vi hadde kommet inn på Big Horn med 6 troll i lomma :-)  Her er gutthode og gHb.

21.12.10. Trolla vokser så man nesten ser det fra time til time. Det er mye som skjer her nå. Nala fikk i går besøk av sin menneske mamma Hilde. Dette satte hun veldig pris på. Hun synes nok det er gøy å vise frem trolla sine hvor store og fine de er blitt. :-)  Ingen av små trolla har reagert på mark kuren. Alle har gode mager. bank i bordet :-) Her er gutt nakke og gutt hale på tur i sengen min. De kniper fort øynene når blitzen lyner til foreløpig

20.12.10.Nå kommer flere og flere glipper på øynene. GVb har også så vidt åpnet øynene nå. Hørselen vil også begynne å virke i løpet av de nærmeste dagene. Da kan man ikke liste seg inn å bare titte mer. Da våkner trolla fort for å sjekke hva som kommer :-) Det kunne jo være melke bilen. Og den vil man jo ikke gå glipp av. Verden åpner seg for små trolla nå etter hvert som dagene skrider frem. Det er utrolig fascinerende å følge med på hvordan det er innrettet. Her er gVB & Gutt rumpe. Han sjekker om det kunne finnes en aldri så liten melke dråpe i min finger.

19.12.10. I dag har første mann begynt å få glipper på øynene. Det er gutt merket høyrebak- Så nå vil de andre også i løpet av få dager åpne øyene. De ser jo ingen ting de første dagene, men jeg innbiller meg jo at de ser på MEG :-) De blå øynene de har i starten er så utrolig nydelige. Her er gutthøyrebak og gutt merket hode på tur rundt i sengen min.

18.12.10. Nå begynner øyen sprekkene å bli veldig tydelige. Det er så spennende. Klo klippen gi bra i går. Men du som de sprellet. De var sultne når jeg skulle klippe klør. Så puttet mark kuren i munnen på en og en og klippet i vei ,mens de lurte fælt på hva det var de hadde i munnen. :-) Valpene ligger å "tråkker og napper og suger"  i puppene for at mamman skal slippe ned melken. Når de har gjort dette en liten stund så slipper Nala ned melk. Da ser vi alle halene reiser seg i en bue og det høres veldig smatte lyder. Da kommer det masse melk. Her er bilde av alle hvor Nala akkurat har sluppet ned melken til dem. Gjett om de stor koser seg. Man ser halene som står i en bue :-)Så er det bilde av guttnakken og gutt merkethalen.

17.12.10. 1 uke gamle er trolla i dag. Så i dag skal de få den første mark kuren og klippe klørne sine. De er bitte små og jeg svetter opp over når vi har klo klipp på disse små. Men det må til for ellers så skraper de opp Mamman så mye. De er kjempe skarpe de små klørne. Dette er jo også noe som er en må ting videre i livet så dette må man starte å øve på tidlig. :-) Alle legger på seg bra hele tiden. Magene har holdt seg bra de også enda så mye melk de dytter i seg. Blir spennende om vi får noen løse mager i morgen etter mark kuren. Her er gutt rumpe & Gutt vbakfot.

16.12.10. 6 døgn gamle er trolla blitt nå. Øyen sprekkene er blitt mye mer markerte det siste døgnet. Så gleder oss masse til de åpner de skjønne små gluggene. Øynene er blå de førstee ukene før de går over i en grå nyanse for så å bli nøtte brune. De er bare til spise opp når de titter på verden med nydelige blå øyne. Her er gutt merket hode og gutt merket høyrebakfot.

15.12.10. Her tar både Nala og trolla livet helt med ro. Det er jo full fart akkurat når melkebilen kommer da ,men så fort melken er avlevert og rumpene vasket så er det rett i den søteste søvn igjen. det hender noen glemmer å dra inn tunga etter at de har drukket. De spiser til de sovner. :-) Vekten øker bra på alle hele tiden så her er mer en nok med mat. Lhea som er 31 dager på vei i sitt svangerskap tok seg en tur opp i valpekassen i går. Hadde ikke jeg vært der så hadde hun lagt seg ned. Hun var så fornøyd med å finne de små bebisene. Tror hun gleder seg masse til egne troll nå. Godt Nala var ute å tisset akkurat da. Vet ikke om hun hadde satt så stor pris på noen andre hos sine skjønne troll :-) Her er gutt nakke & gutt hale.

14.12.10. Dagene går å trolla vokser godt. Hørsel og syn kommer ikke før valpene er fra ca 7-8 døgn til ca 14 døgn gamle. Disse første dagene og ukene er egentlig en forlengelse av foster tiden. Skulle tispa båret de til de var utviklet så mye så hadde hun ikke overlevd ute i vill tilstand. Da hadde hun blitt altfor stor og tung. Derfor blir valpene født så "uferdig" kan man vel kalle det. De kjenner sult ,varme og kulde og så klart smerte. Så selv om jeg tar de opp i sengen min å koser med dem så betyr nok ikke det så mye enda :-) Selv om jeg gjerne innbiller meg det. For meg er det i hvert fall veldig koselig å ligge med en liten nyfødt beby valp og stryke på den. De er bare helt til å spise opp. Naturen er ganske så flott innstilt . Her er gutt rumpe & Guttvenstrebak. Så klart i sengen igjen :-) Kjell og jeg bytter på å ligge annen hver natt nede sammen med Nala og valpene de første 3 ukene. Når vi sover hver andre natt så over lever vi også :-) For mye søvn blir det så klart ikke i denne perioden.

13.12.10. 3 døgn gamle i dag. De legger godt på seg alle sammen. Ørene er så små enda men man ser at de så vidt har begynt å vokse mer. De skjønne små trede putene er vel det jeg er aller mest fascinert av. Det er jo helt likt Nalas pote bare så bitte bitte liten. :-)Nala var en del i stua sammen med de andre hundene i går. Valpene spiser til de sovner, får rumpevask av Nala så sover de ca 2 timer før de er klare for ny mat. Når Nala kommer inn å legger seg ned da så er det liv. Om å gjøre å finne en pupp først. Det virker som det er veldig sterke og fine valper. Blir kjempe spennende å følge de fremover. Her er gutt merket hode som ligger og sover god og mett.  så er det gutt merket høyrebak en aldri så liten tur i sengen min :-)

12.12.10.I dag er trolla blitt 2 døgn gamle. Nala stor koser seg. Hun var en tur ute med de andre hundene i går ettermiddag. Passet på når det var grise øre tid. Det ville hun gjerne ha. Når det og maten var vel fortært fortet hun seg inn til små trolla igjen. De er gode og runde i magene alle sammen. Det er lite lyd i trolla og det er jeg fornøyd med. Man ser tidlig hvis man får noen "skravle" hunder. De lager som regel en del lyd fra de blir født :-) Det som med mennesker at man blir født med hvor fort lyden kommer ut av en. Jeg er nok selv en veldig lett utløslig type :-) Tror nok min mor og far hadde sov i ro i ørene når jeg var liten .Små trolla har i hvert fall god ro i seg. Her er ikke mye lyd. De spiser sover,tisser og bæsjer :-) Her er gutt nakke som drikker og gutt hale som sover. Så er det alle sammen som skal ha mat. Er de ikke vakre.

11.12.10. Da er trolla blitt 1 døgn gamle. Den første natten er overstått. Kjell har "sovet" nede med trolla og Nala ,mens jeg har sovet ut oppe sammen med kattene. :-) Jeg skal en tur på jobb i dag å vi fant ut at jeg burde lukke øynene litt hvis jeg ikke skulle gjøre alt for mye feil i løpet av lørdagen. Nala stor koser seg som mamma igjen. Hun er så rolig å flink med guttene sine. Tar livet med stor ro. Hun har masse melk og trolla spiser til de sovner. Så ordner Nala rumpevasken. Her er det full service. Det er forresten vi som har malt de med hvite prikker slik at vi kan følge nøye med på alle hele tiden. Her er gutt merket rumpe  & gutt merketVbakben.  Øynene er jo foreløpig lukket. De åpner de når de er ca 10- 14 dager gamle.

10.12.10. Nå er klokken blitt 07.00. Vi har nå fått 6 gutter så her er gutte klubben grei :-) De er store og fine. Alle har blitt født sprell levende og kastet seg på puppen med en gang. Det er så utrolig deilig med slike valper. Vi mangler nå morkaken på den nest siste valpen. Den fulgte ikke med. Tror det er tomt for valper, men hun kan gjemme noen innunder ribbene og har fremdeles ikke roet seg. Men det mangler jo også en morkake ¨så det kan være den som ligger å trykker og vil ut. Vi får bare vente å se

.Nå er klokken blitt 10.40. og Nala har roet seg helt. Så tror nok nå at det er tomt der inne. Nala stor koser seg med barna sine. Bryr seg døyten om at Knoll & tott raser rundt i stua utenfor valperommet. Døren står oppe slik at hun får med seg hva som skjer, bare med grind så ikke de to nysgjerrige rampetrolla skal sjekke hva hun holder på med :-)  Her er et bilde av 6 silkesvarte gutter. Så er det en fornøyd Nala med sine 6 skjønne troll.

Nå klokken 01.30 er det født 2 gutter. Flere banker på å vil ut. Begge to som er fødts spratt ut å gikk rett på puppen å begynte å drikke. Legger ut bilder og mer når fødselen er over :-)

09.12.10 Klokken 21.00. Nala har vært i utblokking fra ca klokken 10 i dag. Hun har redd opp til sine små,ute for å grave hule ,in igjen og forsatt å redd opp. Tempraturen har flydd opp og ned fra 37,0 ned til 36,1 . Vi sitter forsatt å venter :-)

09.12.10. Nalas temp går litt opp og ned ,  men har nå holdt seg ganske så bra mellom 36,7 og 37,2. Hun spiste både frokost og middag i går. Tygde også gladelig et tygge ben. Magen har gått veldig ut det siste døgnet. Hun har økt godt i omfang. Kjell stod å tittet på henne når hun lå å sov og jammen var det små ben som dyttet skikkelig fra innsiden. Han så det bulet ut og inn av små fotball sparkende Nalaer og Santoer :-).I dag er hun på 6o dagen. Vi tar henne med på tur igjen i dag for nå burde det være trygt hvis en fødsel plutselig skulle starte. :-)

07.12.10. Huff i går var jeg en smule stressa på morgenen. Tempen hadde gått ned til 36,3 og Nala var ikke helt i form. Det så nesten ut som om hun hadde små veer. Heldigvis gikk den opp til 37 grader igjen ved 11 tiden. Men vi tok ingen kjangser her. Turde ikke ta henne med på kontoret i tilfelle hun var i ferd med å føde ,så Inger Johanne steppet inn å satt fødevakt med henne. Men hun spiste da frokosten sin og et grise øre og var i en helt annen form etter klokken 11.Middagen gikk også ned på høykant. :-) I natt har hun sovet det meste av natten og det ser ut som om det har stabilisert seg igjen. Men hun får ikke være med på noen turer nå. Det er bare en kjapp tur ut så er det inn i varmen og roen igen. Greit hvis valpene holder seg inni magen i hvertfall noen få dager til :-)

05.12.10. I dag har Nala flyttet inn på valpe rommet. Hun er på 56 dagen i svangerskapet.Hun er i god form. Blid som bare det. Spiser foreløpig ganske så godt. Tempen har nå gått ned til 37 grader. Her er Nala med magen sin. Hun måler det samme rundt liv og ribbene som ved forrige kull.

 


© 2020. All Rights Reserved. Kennel Av-Zan-Iaz

Vi i Kennel Av Zan Iaz benytter informasjonskapsler (cookies) for å bedre forstå bruken av websidene våre. Ved å fortsette på sidene aksepterer du dette. Ha en fin dag!