Tidligere valpekull

Fasinerende Født 15.03.21 Etter Av-Zan-Iaz Stilfulle Sala og Av-Zan-Iaz Oppvakte Noah

  • Av-Zan-Iaz Fasinerende Theo
  • Av-Zan-Iaz Fasinerende Gizmo
  • Av-Zan-Iaz Fasinerende
  • Av-Zan-Iaz Fasinerende
  • Av-Zan-Iaz Fasinerende
  • Av-Zan-Iaz Fasinerende
  • Av-Zan-Iaz Fasinerende


Grasiøse trolla er født 07.04.21 3 tisper og 5 hanner . Alle lovet bort .

18.04.21. Øyen sprekkene blir bare mer å mer åpne nå. De er så søte . Men det er foreløpig vanskelig å ta bilde av valpen med åpne øyne. De kniper igjen når det blitzer til :-) Her er jente halen og gutt halen.

17.04.21. Nå er det 4 troll som har gløtter i øyen krokene  :-) Det er så spennende. Det er så gøy når de begynner å se på en med de nydeligste blå øynene. Ryggen min har heldigvis kommet i bedre lune i løpet av gårds dagen. Kjell måtte ta hjemmekontor For jeg var ganske så ubrukelig en del timer i går Det blir kos :-)Her er gutt nakken og jente nakken.

16.04.21. Nå er det spennende dager. Øyen sprekkene har begynt å bli mer markerte å i løpet av den neste uken åpner alle øynene. Litt drama her nå kl 04.30 for plutselig låste ryggen min seg å jeg klarte etter en stund å få manøvrert meg slik at jeg fikk tatt tak i tlf å ringt Kjell som var i 2 etg så han fikk hjulpet meg opp.Merkelig hvor fort slikt skjer. Var ute av sengen for en time siden å da var jeg helt fin så plutselig så sitter det bang. Får håpe det løsner fort nå med lutt smertestillende. Ikke lett å passe troll slik :-) Her er jente rumpe og gutt rumpe

15.04.21. Troll og Giga var i beste hender mens vi begge jobbet dag tid i går. Nina passer på som en smed å trolla er i trygge hender :-) Tusen masse takk :-) Klørne er klippet å de var kjempe flinke . Mark kuren gikk også ned så får vi  se hva magene sier om den i løpet av dagen da :-) Her er GHB og Ghode

14.04.21. I dag er de skjønneste små blitt 1 uke gamle. Så i dag er det klo klipp og mark kur som står på menyen . Jeg må jobbe dag tid i dag så Nina stiller opp så Trolla og voksne hunder og katter i trygge hender her :-) Her er jente halen og gutt halen.

13.04.21. Nå går det litt mer tid mellom hver gang Giga slipper melken så nå tar hun seg tid til å ligge i gangen utenfor soverommet sitt mellom melkingen. Korte turer inn i stua er også ok :-) Trolla vokser å koser seg :-) Her er jente merket i nakken og gutt merket i nakken.

12-04.21.Giga var med på en litte større tur i går sammen med Sala. Hun lengtet veldig hjem men det virket også som hun kosa seg litt med å få litt bevegelse i bena igjen :-) Hun ligger foreløpig mest i valpekassen. Noen små turer ut på kjøkkenet for å sjekke hva jeg holder på med så full fart inn igjen :-)Her er jente merket rumpe og gutt merket rumpe

11.04.21. Det er så koselig med Giga å trolla hennes:-)De spiser godt å Giga stor koser seg med alle 8 :-) Hun er nøye med rumpe vasken å det er ikke en rumpe som kommer unna når hun setter i gang med vaskingen :-) Det er fasinerende å sitte å se på hvordan hundemamman ordner å styrer med de små. de kan jo ikke gå på do selv enda og er helt avhengig av mamma hunden for å stimuleres slik at de tømmer avfallet ut bak :-)Her er gutt merket høyre bak og gutt merket på hode

10.04.21. 3 døgn gamle er de små blitt nå :-)Giga og små trolla koser seg godt sammen :-) Giga elsker sine små å pusser og vasker. De sover spiser bæsjer og tisser for så å gjøre det samme på nytt igjen :-) Her er jente  merket på halen og gutt  merket på halen .

09.04.21. Nå tror jeg mor kakene er kommet ut. Det kom tre som jeg så å hun spiste en hvis jeg ikke tar helt feil :-)Det kommer i hvertfall ikke så mye grums ut bak mer :-)Trolla vokser å trives og Giga stor koser seg som mamma. Hun elsker de små trolla sine å er ikke lett å få med ut en tur :-) Her er jente merket i nakken og gutt merket i nakken. 

08.04.21. Natten har vært rolig å fin. Giga har hatt jevnlig veer og ved 01 tiden kom det ut en mor kake til Vi mangler fremdeles noen . Tempen er bra og trolla koser seg med melk og mamman sin :-) Håper på litt søvn nå i løpet av dagen men det gjenstår jo å se om går i boks. Vi kommer til å ta kontakt med de som får valp i løpet av de neste dagene når vi ser at alt går bra her. Her er jente merket på rumpen og gutt merket på rumpen så er det alle :-)

07.04.21.Nå kl 20,00 så kom det jammen ei flott tispe til seilende ut. Så nå er det 5 hanner og 3 tisper . Nå tror jeg det er tomt bare morkakene som må ut i løpet av natten :-) Her er mor og barn :-)Det er vi som har malt de med hvite prikker så vi ser forskjell på de etter hvert som de blir født.

Nå er kl 19.40 å det har kommet 2 fine tisper og 5 flotta hanner . Giga har fremdeles små veer med jevne mellom rom. Vi mangler 4 morkaker men er usikre på om det er en valp til Det vil jo kvelden vise . Gia er like rolig å tar alt med stor ro :-)

Nå kl 15.40 er det kommet ei tispe og tre flotte hanner :-)

L 13.15 veer har startet .

kl er 04 .Nå har tempen godt ned til 36,4 Giga er foreløpig veldig rolig så vi sitter å venter :-) 

06.04.21. Natten har vært rolig . Giga spiste en halv vom pølse kl 5 så klart fra hånd. :-) Tempen holder seg fra 37,4 til 37,8 . 

04.04.21. Giga er stor å rolig nå :-) Tempen holder seg stabil på rundt 37,6 grader. Matlysten har vært litt opp å ned i dag. Vi får se hva som skjer gjennom natten om hun starter utblokkingen. :-)

29.03.21. I dag er Giga 55 dager på vei fra første parrings dagen. Hun ser ut som en kongle med fyrstikk ben akkurat nå. Hun er trillende rund. Hun spiser godt . Vil gjerne trene daglig på jakt. Men får ikke lov til mer en et par utsendinger på gården nå. Hun er med på turer men i bånd så hun ikke skal sette for stor fart med den digre kroppen :-) Hun måler nå 74 cm på det tynneste og 84 cm på det tykkeste. Her er Giga :-)


Søndag 14 februar-21 fikk vi til et valpetreff for Dansende og Exlusive trolla. Med en kjempe lang hard kulde periode  og for ikke glemme Covid tid så var vi spent på om vi klarte å gjennomføre dette trygt for valper og to bente :-)Vi startet kl 12 for å prøve å best mulig temperatur her mens vi holdt kurs. Å jammen funket det bra :-) Alle valpene  var kjempe glade for å treffes igjen og det kom 6 troll fra Dansende og alle 5 trolla fra Exlusive. 

Vi hadde skinn feller som hver valp kunne sitte på å dette funket kjempe bra. Vi startet dagen med kontakt trening og gå pent på plass . Vi gikk igjennom sitt dekk stå å bli på disse tingene. Samt line føring og innkalling. Alle har gjort en god jobb med sitt lille troll å det var fantastisk deilig å se . Da legger man et godt grunnlag for å få en trivelig hund videre :-)

Etter en skikkelig lang og fin økt med masse lydighet så var det tid for lunsj og snakk om alt som hver og en trengte råd og hjelp med. Vi site også felt søk både ferdig innlært hvordan dette er å hvordan man kan lett lære dette inn på valpen sin. Husk det er bare å ringe oss for råd å hjelp videre :-)


Fasinerende født 15.03.21. 4 tisper og 3 hanner. Alle lovet bort :-)

18.04.21. Besøk er bare super populært :-)De stor koser seg med alle oppmerksomheten og de elsker å være med i stua. I natt har Hilde og Jon vært her med bobilen . Å det ble masse ekstra kos i går kveld :-)I dag må jeg få de siste navnene . For i morgen tidlig skal vi registrerer valpene . Så alle må sende meg navnet i løpet av dagen :-) Nytt besøk her i dag å det blir nok topp :-) Her er jente nakken og gutt halen.

17.04.21. TRolla kosa seg masse ut å inn i går. Kjell fikk tatt hjemmekontor til jeg var nogen lunde på bena igjen :-) Nå er de små blitt flinke til å lage leven ved døren når de våkner . Da er det bare å få den opp . besøk i går var kos å nytt besøk med kos i dag gleder de seg til :-) Her er jente rumpe og gutt nakken.

16.04.21.TRolla koser seg masse med å gå ut å inn. Det som er spennende er i dag for jeg har plutselig låst ryggen. Da er det ikke så lett å springe å åpne når de våkner. Vi får se om Kjell får hentet pc en å tatt hjemme kontor her å hjulpet meg. Her er jente hode og Gutt rumpe

15.04.21 Tusen millioner takk til verdens beste valpevakt . Nina du er GULL . Trolla var mette fornøyde på både mat og kjærlighet når jeg kom hjem i går ettermiddag :-)Magene er blitt fine igjen å det er deilig . Ute er det knall synes de nå. Og stua er jo så klart kjempe pop . De nyter også mye besøk om dagen å det setter de stor pris på. Her er Jente halen og gutt halen.

14.04.21. Trolla er litt løse i magen i dag. Sala spiser bæsjen deres hvis hun har kjangsen for å rydde opp å hun gjør slik hunde mammaen gjør i vill tilstand. Hun kaster opp maten sin til valpenen for å fore de. Det trengs jo ikke her i vårt hus Men valpene hiver seg jo over det mamma hunden gir de. Så det var ikke så lurt kan man si.Da ble det litt løse mager av alt Sala har puttet i seg. Vi får passe nøye på her så hun ikke får kastet opp maten sin til de.Alle har fått Zolac som er den bakterien som de trenger i magen for å være fine. Det smakte kjempe godt :-) De leker og koser seg men mat lysten var ikke helt på topp ved frokosten nå. I dag skal heldigvis Nina være her mens jeg må jobbe dagtid.  så de er i trygge hender :-)Her er Jente nakken og gutt nakken.

13.04.21. Klo klippen gikk så det suste i går. De er kjempe flinke :-) Nå er det daglig besøk her å det settes stor pris på. Stua var ny plass i går å det var så spennende :-) Her er jente rumpe og gutt rumpe.

12.04.21. I dag er de skjønneste trolla blitt 4 uker gamle. Så klo klipp å vekt sjekk står på menyen :-) Det er kommet et tynt lag med noe hvitt rart på bakken. Det måtte smakes på når de gikk en liten tur ut etter frokost. dette var merkelige saker gitt :-) Her er jente hale og jente hode

11.04.21 Det skjer mye her raskt i denne alderen. I går var vi mange turer ute å tisset og bæsjer. Flere har halt begynt å stå å hyle ved døren :-)De har jo ikke vente blære enda så jeg løper så fort jeg kan når de våkner for å ta vare på den rensligheten :-) Her er jente nakken og gutt halen.

10.04.21.Trolla koser seg med å spise pent ved siden av hverandre. De er også med ut noen ganger hver dag nå :-) Stor verden men spennende :-) deilig med alt som kommer ut bak  og som havner ute :-) Her er jente rumpe og gutt nakken.

09.04.21. Trolla knakk spise pent og god bordskikk koden i går. Nå kan alle 7 stå pent ved siden av hverandre å spise pent i sin egen mat skål :-) Flinke er de. De var en liten kjapp tur ute også. Det var stoooor verden det :-)Gutt rumpe var flink . Han bæsjet ute :-) Her er jente hode og gutt rumpe så er det alle i matfatet.

       

t suste. I vill tilstand kaster mamma hunden opp mat til valpene sine. Det skjer ofte med hunder i våres hus også. Å jammen startet Sala med det i nå kl 5 etter frokosten. Så nå får vii passe på henne når hun har spist så hun beholder maten sin for seg selv. Det trengs når man gir så mye melk :-) Trolla kasta seg jo så klart over ekstra mat . Fikk reddet noe unna :-) Her er jente halen og gutt halen.

07.04.21. Med Nina som barnevakt her i pår frem til Kjell kom hjem fra jobb var trolla i trygge hender :-) Tusen masse takk Nina. Trolla stor koser seg med grøten sin å leken er godt i gang her :-) Her er  jente nakken og gutt nakken.

06.04.21. Trolla fikk 4 små måltider i løpet av gårds dagen. Det falt veldig i smak :-)Klør ble klippet å de er kjempe flinke. Giga er foreløpig rolig her å vi får se om jeg får noen timer på jobb mens Nina passer troll og hus i ettermiddag frem til Kjell kommer fra jobb :-) Her er jente rumpe og gutt rumpe

05.04.21. I dag er de skjønne små  blitt tre uker gamle :-) Alle fikk en mark kur i går å skal ha ny i dag . Klør er også på menyen :-) Det må gjøres en gang i uken . I går åpnet vi så de fikk stor plass å løpe på. Det falt veldig i smak  Her er alle så er det jente halen og jente hode

04.04.21. Trolla må snart få litt større plass :-) I dag er 2 uker og 6 dager så i dag får de den første av en tre dagers markur som de skal ha ved 3 ukers alder. Er alltid glad når den er vel over. For magene kan bli litt i ulage av denne. men den er viktig å få. Her er Jente nakken og gutt halen.

03.04.21.I dag skal jeg noen timer på jobb men Kjell holder hus hjemme å koser seg med små å store troll. I dag fyller husets prinsesse Aqua 8 år. Skjønner ikke helt hvor tiden har blitt av :-) Små trolla skal feire henne henne noen porsjoner med bebymat :-) De store får e t godt tygg ekstra i dag :-) Her er jente rumpe og gutt nakken.

02.04.21.I går så jeg den første spede leken har begynt mellom to troll :-)Tenner begynner også nå bryte ut . Spennende dager  Her er jente hode og gutt rumpe

01.04.21. Trolla stor kosa seg med Nina her i går :-) Deilig når alt er trygt når jeg er ute av huset. Nå har jeg heldigvis fri  i noen dager så nå skal jeg bare nyte valper og store hunder. Trolla er det fart i nå de korte stundene de er våkne. Hørselen er nå helt åpnet å de våkner fort når vi går inn i rommet . Her er jente halen og gutt halen.

31.03.21. I går fikk de små smake valpegrøt 2 ganger. Kjempe godt :-) Så det står på menyen i dag også. Jeg må jobbe en del timer på dagen i dag og Nina stepper inn å passer små troll å store troll. Da er de i trygge hender :-) Her er jente nakken og gutt nakken.

30.03.21.I går ble klør klippet. De er kjempe flinke. Gikk så de suste :-) De fikk også smake sin første valpegrøt. Det falt veldig i smak. Så i dag er det ny smak. :-) Her er jente rumpe og gutt rumpe

29.03.21. I dag er de skjønneste små blitt 2 uker gamle. Så i dag står det klo klipp å vekt sjekk på menyen :-) Vekten øker jo godt hver dag så den er grei. Det å klippe 7 troll som veiver med alle de søte små bena er en annen historie. Men det må gjøres så får bare sette i gang :-) Vi åpnet rommet i går så de fikk større plass. Nå skal vi begynne å øve påå å gå ut på avisene for å tisse og bæsje. Her er jente halen og jente hodet.

28.03.21. Trolla sover nå lenger mellom hver melke runde. Nå kan det ta nesten 3 timer i mellom. Det hjelper litt på nattesøvnen min kan man si. For jeg følger jo med på alt:-) Sala er en Fantastisk flink mamma. Hun ordner alt med sine små. Her er jente nakken og gutthale

27.03.21.Det er ikke lenge før vi nå må åpne valpekassen så trolla får litt mer plass. De har begynt å klatre litt på kantene og de tar nok ikke mange dagene før en detter over :-) Her er Jente rumpe og Gutt nakken.

26.03.21. Tenk nå glipper alle med øynene. Å de er bare så søte. De er også kommet seg mer opp på bena nå. De vakler rundt å tipper fort overende  :-) Det er som en liten mauer tue når de våkner nå. Det yrer :-) Her er Jente halen og gutt halen.

25.03.21. Nå er det to til som glipper forsiktig med øynene. De ser jo ikke så mye enda men det tar seg opp de første dagene nå. Øynene er helt blå nå i starten før de sakte går over i en grå nyanse for til sist å bli nøttebrune :-) De er bare så sinnsvakt søte når de ser på en med de nydeligste blå øynene :-) Her er Jente hode og gutt rumpe

24.03.21. I løpet av natten har 4 troll begynt å glippe med øynene. De kniper foreløpig når jeg tar bilde og det blitzer. Men er så spennende nå :-) Her er jente nakken og gutt nakken.

23.03.21. Alle klør er klippet å de var kjempe flinke :-) Mark kuren smakte ikke så godt. De spyttet og ristet på hodet men ned kom den :-) Nå er det spennende dager fremover. Nå gleder vi oss til de åpner øynene. Øyensprekkene er blitt mye mer markante nå :-) Dette skjer fra ca 8 til 14 dag :-) Her er jente rumpe og gutt rumpe

22.03.21. Tenk i dag er de skjønneste små blitt en uke gamle. Mark kur vekt sjekk og klo klipp står på menyen i dag :-)  Phu det er alltid godt når den klo klippen er unna gjort. De sitter ikke akkurat stille med de små potene sine enda :-) Men klør må klippes . De er skarpe å river fort opp mammaen når de tråkker etter melk hos henne :-) Å det skal øves på . For dette er noe de må lære for resten av livet :-)Her er Jente merket halen og jente hodet

21.03.21. Sala stor koser seg med små trolla sine. Hun pusler og ordner Men har også tid nå til å gå en skikkelig tur når de sover :-) Tenk i morgen er de en uke allerede :-) Her er jente merket nakken og 

gutt merket halen.

20.03.21.Trolla. tar livet med ro. spiser , drikker melk blir vasket for så å gjøre det samme om igjen. Tenk i dag er de blitt 5 døgn. gamle :-) Her er Jente rumpen og gutt nakken.

19.03.21. I går var jeg en del timer på jobb . Tusen takk til valpevakten Nina :-). Valper og og resten av gjenget her var veldig fornøyde :-) Sala synes også det var kos med litt ekstra oppmerksomhet :-) Her er Jente hode og gutt rumpe

18.03.21. i dag er de skjønne små tre døgn gamle. Det er fart i gjengen . Når de våkner av at Sala  flytter på seg så yrer det i valpekassen. :-) Sala stor koser seg i mamma rollen. Her er Jente merket halen og gutt merket halen.

17.03.21. Sala er bare en så herlig mamma :-) Her ordner og styrer hun alt i ro å mak. Å trolla spiser ,vaskes sover og gjør akkurat det samme på nytt. Man ser nesten at de vokser fra morgen til kveld.Sala slipper melken veldig bra å når hun åpner kranene så ser man de små halene hever seg å ligger å vifter på rad :-) Her er Jente merket i nakken og gutt merket i nakken.

16.03.21. Trolla vokser så det knaker. Vi veide alle i går kveld å alle hadde lagt godt på seg. NÅ kl 6 hadde alle gått enda mer opp. :-) Sala gir mye melk og de stor koser seg. Det er så deilig :-) Hun tar livet veldig med ro. Er kjempe flink. Her er jente merket rumpen og gutt merket på rumpen.

15.03.21. Nå tror vi det er tomt. Det har kommet 4 store fine jenter og 3 store fine gutter. Sala er fantastisk  flink. Helt rolig . Gode veer og viste akkurat hva hun skulle gjøre når de tittet ut . Alle er merket med hvite prikker . Vi har ingen ledige valper. Alle er lovet bort .Her er mor og barn . Sala er nybadet å har fått rent teppe. å er kjempe fornøyd :-)

14.03.21.Kl 07.00Nå lurer vi på om det er tomt. Det har kommet 4 tisper og 3 hanner. Store å flotte valper. Sala er så flink . Kjempe rolig å vasker og ordner de små som om hun aldri skulle gjort noe annet :-)

kl02.45 så kom første jente ut i den store verden Sala er helt fantastisk rolig å fin. Jeg duppet litt av ved siden av føde kassen å brå våknet av smatte lyder hvor hun vasket valpen ren :-) nå kl 03.15 er det kommet 3 store fine valper 2 jenter og en gutt :-) Flere vil ut :-)

kl 20 Sala har spist et halvt beger med tørr for . Vært ute å gjort i fra seg. Vom ville hun ikke ha mer av . tempen ligger fremdeles på 36,8. Nå legger vi oss. Jeg sammen med Sala for jeg tror det kan bli dårlig med søvn i natt .Spennende dette her :-)

KL 16.30 Tempen har vært en tur opp på 37 for så å gå ned til 36,8 igjen. Sala og jeg har sovet et par timer nå. Vil tro at vi får en natt uten så mye søvn her med ut å inn i utblokking :-)Jeg ser valpene spreller på innsiden av magen når hun ligger å sover nå :-)

KL 13,00 Sala har spist lunsj. så klart noe ekstra godt. En halv vom pølse :-) å gått en liten tur.Tempen er nå 36,8

KL 10.10 . Tempen ligger fremdeles på 36,9. Sala graver litt i sengen sin nå.Nå kl 9.00 er tempen 36,9. Sala er like rolig :-)

I dag er det første dagen Sala ikke heiv seg over maten. Hun måtte ha noe godt oppi så spiste hun nesten alt. Natten har vært rolig. Men tempen er nå begynt så vidt å røre på seg . Den er 37.0 nå kl 7,45. Vi får følge med gjennom dagen og natten som kommer om hun har begynt utblokkingen før fødsel :-)

11.03.21. Dag 60 fra første parringsdag

Så starter vi valpedagboken for Sala . Hun er god å rund  og i kjempe fin form :-) Hun spiser maten sin med stor appetitt foreløpig. Hun måler nå 81 cm på det tynneste og 88 cm på det tykkeste. Temperaturen liger nå rundt 37 ,5. Den må helt ned mot 36 for så å gå opp igjen før fødsel kan starte. Her er frøkna :-)


Søndag 06 desember var det endelig tiden for valpetreffet for  Behagelige og Classiske trolla våres . I korona tider så må man jo være ekstra forsiktig å det var alle flinke på. Vi startet dagen med alle lydighets øvelsene man har på et valpe kurs. Som på plass sitt dekk stå gå pent bli og innkalling. Deilig å se at alle har god kontakt med sin valp å har jobber bra. :-) Så nå har alle mer verktøy med hjem for videre trening :-)

Etter en veldig god økt med forskjellige lydighets øvelser tente vi grillen og kosa oss med pølser :-)De som ville handlet også en del fra Musti med gode priser på dette :-) Så etter en god hvile pause viste vi felt søk og hvordan man lærer inn dette. Alle fikk prøve  en og en.

Alle klarte dette kjempe fint. Så nå er det bare hjem å øve. Tenk alle kom også inn med dummisen. Knall bra. Husk det er bare å ringe oss for råd å hjelp videre :-)Tusen takk for at dere tar så godt vare på trolla våres :-)


© 2020. All Rights Reserved. Kennel Av-Zan-Iaz

Vi i Kennel Av Zan Iaz benytter informasjonskapsler (cookies) for å bedre forstå bruken av websidene våre. Ved å fortsette på sidene aksepterer du dette. Ha en fin dag!